S Pen, sihirli bir asa gibi!

Medyaloji.net » teknoloji » S Pen, sihirli bir asa gibi!
S Pen, sihirli bir asa gibi!

Samsung, bu gece düzenlediği Unpacked 2019 etkinliğinde yeni Galaxy Note10’u tanıttı. Tabii Galaxy Note model bir telefonda S Pen olmazsa olmaz. Peki yeni S Pen’in özellikleri ne?

 Samsung’un New York’ta düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde herkesin merakla beklediği yeni Galaxy Note10 tanıtıldı. Note serisinin büyük olması dışında onu diğerlerinden ayıran bir özelliği var: S Pen. Samsung, her sene S Pen’e yeni özellikler katarak bizlere sundu. Note10 ile birlikte gelecek olan S Pen’in de birçok özelliği mevcut.

Yeni S Pen sayesinde artık sihirli bir değneğe sahip olacaksınız. Peki bu ne demek? S Pen’inizi telefonunuza dokunmadan birçok işlem için kullanabileceksiniz. Kameranızı açabilecek, fotoğraf modları ayarlayabilecek, fotoğraflarınızı düzenleyebileceksiniz. Bununla da kalmıyor: S Pen sayesinde Spotify, YouTube ve diğer medya uygulamalarında telefonunuza dokunmadan kontrol edebileceksiniz.

YouTube’da bir video izlerken videonun sesini yükseltip/azaltabilir veya bir önceki/sonraki videoya geçebilirsiniz. Spotify’da da aynı şekilde şarkıları kalemi hareket ettirerek değiştirebilir, sesi yükseltip azaltabilirsiniz.

Uygulama geliştiricileri için S Pen optimizasyonu yapabilecekleri bir platform da geliyor. Uygulama geliştiricileri, kendi uygulamalarını S Pen’in hareket sensörü ile komut atanabilmesi için düzenleyebilecek. Bu uygulamanın adı SDK olacak.

S Pen’in bataryası, tek şarjda saatlerce kullanım sunuyor. Şarj etmek için tek yapmanız gereken ise S Pen’i telefonunuza takmak.

Samsung’un Pazarlama Müdürlerinden biri olan Drew Blackard, S Pen’i 6 eksenli bir jiroskop haline getirdiklerini açıkladı. Yani S Pen, artık sadece bir yazı yazma aracı olmaktan çıkıp tamamen yaratıcılık üzerine yeniden düzenlenmiş.

YORUMLAR