Qinous,Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezine dönüşüyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Qinous,Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezine dönüşüyor
Qinous,Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezine dönüşüyor

Rolls-Royce Ocak ayında, Berlin merkezli elektrik depolama alanında faaliyet gösteren Qinous'ın %73,1 seviyesindeki çoğunluk hissesini satın aldığını duyurmuştu.

Berlin merkezli start-up’ın adının Haziran 2020'de Rolls-Royce Solutions Berlin GmbH olarak değiştirilmesi ve aynı zamanda bir Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezi'ni kapsayacak şekilde genişletilmesi, şirketin dağıtılmış enerji sistemlerine daha da fazla yatırım yaptığını gösteriyor. Rolls-Royce Güç Sistemleri CEO'su Andreas Schell konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Sunduğu çözümlerle, Berlin'deki Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezimiz enerji sistemlerinin karbonsuzlaştırılmasına büyük bir katkıda bulunuyor ve şu andan itibaren müşterilerimize kapsamlı bir çözüm portfoyü sunuyor. 

Söz konusu portföy, basit depolama çözümlerinden, batarya depolamayı yenilenebilir enerji sistemleri ve dizel veya gaz jeneratör setleriyle akıllı bir şekilde birleştiren karmaşık mikro şebekelere kadar çeşitlilik gösteriyor. Mikro şebekelerin çevre dostu, yüksek verimli güç kaynağı sistemleri için optimum çözümler arasında olduğuna inanıyoruz.

 Qinous ile mikro şebeke uzmanlığımızı genişletiyor ve start-up dinamiklerini büyük bir şirketler grubu güvencesi ve güvenilirliği ile birleştiriyoruz.” Yeni yetkinlik merkezinin portföyü, kamu elektrik şebekesine bağlı veya tamamıyla bağımsız enerji besleme sistemlerini içeriyor. Güç Üretimi İş Birimi'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Andreas Görtz konu ile ilgili görüşlerini "Mikro şebekeler dağıtılmış güç üretimine yönelik ürün ve çözüm portföyümüzü tamamlıyor. Batarya depolama ve akıllı elektronik denetim sistemlerinden dizel veya gaz jeneratör setlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi dikkate alındığında, sadece MTU ürün yelpazesine ilişkin bir modül tedarikçisi değiliz. 

Müşterilerimize güneş ve rüzgâr enerjisi üretimi gibi bileşenlere özel hazırlanmış çözümler de sunuyoruz.” sözleriyle dile getirdi. Micro Şebeke Çözümleri iş biriminin başı Cordelia Thielitz ise şunları söyledi: “Rolls-Royce' un batarya depolama tesisleri, mikro şebeke denetim sistemi ve jeneratör setleri gibi anahtar bileşenleri kendisinin geliştirip üretmesinden dolayı, bu sistemlerin özellikleri ve niteliklerine dair derinlemesine bir bilgiye sahibiz. Böylece müşteriye hem teknik hem de ekonomik bakış açısından entegrasyon sağlayan bir çözüm sunuyoruz."

YORUMLAR