Photoline dergisi TIPA'ya üye oldu

Medyaloji.net » medya » Photoline dergisi TIPA'ya üye oldu
Photoline dergisi TIPA'ya üye oldu

Türkiye'nin ilk ve en çok okunan dijital fotoğraf dergisi Photoline, kâr amacı gütmeyen fotoğraf basını derneği Technical Image Press Association'ın (TIPA) üyesi oldu.

EtnaMedya yayını olan, Türkiye'nin ilk ve en çok okunan dijital fotoğraf dergisi Photoline, Avrupa'nın en büyük bağımsız fotoğraf ve görüntüleme dergileri derneğine üye oldu.
 
Nisan 2020'de 150'nci sayısını yayınlanan Photoline dergisi, 2001 yılından bu yana dijital fotoğraf tutkunlarının değişmez başvuru kaynağı olarak kabul ediliyor. Fotoğraf tutkusunu eğlenceye çevirmeyi hedefleyen dergi editörleri, herkesin anlayacağı bir dilde hazırladıkları dergi içeriğini fotoğrafın görsel zenginliğiyle birleştirerek her ay okuyucusuna ulaştırıyor.
 
Düzenli olarak iki ayda bir yayın yapan Photoline dergisi; Turkcell Dergilik, Magzter, TurkTelekom e-Dergilik, Vadafone dMags, PressReader, DijitalBasın gibi dijital dergiliklerde dikkat çekici bir satış performansına sahip.
 
TIPA (Technical Image Press Association) hakkında
1991 yılında kurulan Technical Image Press Association (TIPA), basılı ve çevrimiçi olarak yayınlanan fotoğraf ve görüntüleme alanında birçok üye yayından oluşuyor. Bu yayınlar; tüketici, profesyonel, işletmeler arası ve güzel sanatlar fotoğrafçılığı ve görüntüleme dahil olmak üzere sektörün tamamını kapsıyor. Üye dergiler ve çevrimiçi yayınları birçok dilde geniş erişime ve okuyucu kitlesine sahip olan TIPA; Avrupa, Asya, Avustralya ve Kuzey ve Güney Amerika'daki dünya çapındaki pazarları kapsıyor. Editörler ve çalışanları, fotoğraf ve görüntüleme ürünlerinin dürüst ve güvenilir bir şekilde değerlendirilmesi konusunda itibar kazanmış, bilgili uzmanlardan oluşan küresel bir panel oluşturuyor. Her üye yayın, yılın en iyi fotoğraf ve görüntüleme ürünlerini seçmek için TIPA World Awards sürecine katılıyor ve oy kullanıyor. Aynı zamanda TIPA Derneği, sektörde önemli rol oynayan aktif ve kararlı bir dernek olarak nitelendiriliyor.
 
TIPA'nın kuruluş öyküsü
Kâr amacı gütmeyen bir fotoğraf basını derneğinin kurulması fikri üzerine, 25 Avrupa fotoğraf dergisini temsil eden editör, 16 Nisan 1991'de Technical Image Press Association'ın (TIPA) kurulması için bir araya geldi. Kurucular, birkaç seçilmiş üyeden oluşan bir lobi veya bir pazarlama aracı değil, büyük bir kâr amacı gütmeyen dernek kurmak konusunda kararlıydı. Böylece üyelik için uygun olan tüm Avrupa fotoğraf dergilerini katılmaya davet ettiler. TIPA, bir anda en uzman editörlerden oluşan Avrupa'nın en büyük bağımsız fotoğraf ve görüntüleme dergileri ailesi haline geldi.
 
13 Eylül 1991'de Barselona'da düzenlenen bir toplantıda, TIPA üyeleri Juan Manuel Varela'yı (FV magazine) başkan, Richard Hopkins (Practical Photography) ve Francisco Torres'i (FotoVentas) başkan yardımcısı, George Hughes'u (Which Camera?) sekreter ve Fré Withoff'u (Foto) sayman olarak seçtiler. Danışman olarak seçilenler Giulio Forti (Reflex), Philip Kruyer (Foto & Doka) ve Gerard Bouhot (Phot'Argus) idi. Aynı gün, Sonigmafoto gösterisi sırasında ilk TIPA Awards töreni yapıldı.
 
Avrupa'dan dünyaya
Avrupa hükümetleri, “Eski Kıta”nın Batı dünyasının en büyük ekonomik alanına dönüştürüleceğine karar verdiklerinde, fotoğraf dergileri de geleceklerini yeniden düşünmek zorunda kaldı ve TIPA kapılarını Doğu Avrupa ülkelerinden yeni üyelere açmaya karar verdi. Budapeşte'de düzenlenen 2009 Genel Kurulu'nda, TIPA üyeleri derneği küresel bir fotoğraf ve görüntüleme dergileri organizasyonuna dönüştürmek için oy kullandı. Dünya küçülürken, TIPA büyüme ve kıtalararası düzeyde imajını ve etkisini güçlendirme zamanının geldiğine karar verdi.
 
Tıpa World Awards
Dünya çapında en çok beğenilen fotoğraf ve görüntüleme ödülleri olarak kabul edilen TIPA World Awards, sektördeki şirketleri ve ürünlerini hem takdir ediyor hem de onurlandırıyor. Ayrıca, tüketiciler için satın alma kararlarını verirken önemli bir referans ve rehber görevi görüyor. Kazananlar, TIPA World Awards logosunu reklamlarında, ambalajlarında, web sitelerinde ve ticari fuarlarda pazarlama ve promosyon planlarının önemli bir unsuru olarak kullanıyorlar. 1991'deki başlangıcından bu yana yıllık TIPA World Awards, yılın en yüksek kaliteli kameralarını, lenslerini, aksesuarlarını ve görüntüleme ürünlerini belirleyerek evrensel olarak tanımlıyor.
 
 
 

YORUMLAR