Personelin ruh halini yöneticiye bildiren bileklik!

Medyaloji.net » teknoloji » Personelin ruh halini yöneticiye bildiren bileklik!
Personelin ruh halini yöneticiye bildiren bileklik!

Moodbeam personellerin ruh hallerini yöneticiye bildiriyor.

Bir İngiliz sağlık teknolojisi firması tarafından tasarlanan Moodbeam adındaki bileklik, çalışan bireylerin mutluluk durumlarını ölçmeye ve yöneticilerine göndermelerine olanak sağlıyor.

Mobil ve web ara yüzüne bağlanan Moodbeam’ın üzerinde sari ve mavi renkte iki düğme bulunuyor. Personeller bu düğmelere basarak yöneticilerine ruh hallerini bildiriyor. Sarı düğme mutlu bir ruh halini temsil ederken mavi düğme mutsuzluğu temsil ediyor. 

Yöneticiye mesaj olarak giden bu bildirimler sayesinde personelin ruh hali hakkında bilgi edinilmiş oluyor. Yöneticiler, önlerindeki panelde internet üzerinden tüm hafta boyunca çalışanların isimlerini ve ruh halini bu sayede görebiliyor. Ancak, bu bilekliğin kullanıldığı işletmelerde çalışanlara bunu takma zorunluluğu getirilmiyor.

Sistem, koronavirüs salgınında evden çalışan personelin ruh sağlığını izlemek isteyen şirketlerin kullanımı için geliştirildi.

Yöneticiler, önlerindeki panelde internet üzerinden tüm hafta boyunca çalışanların ruh halini görebiliyor.

Moodbeam ayrıca kullanıcıların gün boyunca notlar eklemesine, uyku aktivitesine bakmasına olanak tanır. Aynı zamanda suya dayanıklı olan cihazı kullanıcılar iş sırasında olduğu gibi, duş alırken veya egzersiz yaparken de takılabiliyor.

Pandemi döneminde evden çalışan personellerin ruh sağlını izlemek isteyen şirketlerin kullanımı için geliştirilen bu cihaza dair Moodbeam'in kurucularından Christina Colmer McHugh, şöyle diyor. “İşletmeler, artık fiziksel olarak çalışanların ruh halini göremiyor. Ama bu sistemle bir yönetici, telefonunu kaldırmadan 500 kişiye birden 'İyi misiniz?' diye sorabiliyor. Çalışanlar patronlarına nasıl hissettiklerini bu yolla söyleme fikrine nasıl bakar diye düşündük ve çoğunun buna olumlu baktığını gördük. Yaptığımız denemelerden sonra kimliklerin gizli kalması yerine açık olmasına karar verdik. Çünkü insanlar kimliklerinin belli olmasını istiyor."

 

YORUMLAR