Oray Eğin'den hanut iddiası!

Medyaloji.net » polemik » Oray Eğin'den hanut iddiası!
Oray Eğin'den hanut iddiası!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan tatile çıktı, Habertürk yazarı Oray Eğin, ilk günden "hanut" yazısıyla Ahmet Hakan'ı köşesine taşıdı

 Hanut; turistleri gezdirerek anlaşmalı yerlerden yüzdelik pay almaya, hanutçu ise bu yüzdeyi alanlara denir.

Habertürk yazarı Oray Eğin tatile çıkan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a yönelik şok bir iddia ortaya atarak "hanut" ile mi çıktı acaba?" sorusunu yöneltti.

Ahmet Hakan'ın tatilden döner dönmez ilk olarak Oray Eğin'in bu iddiasına bir cevap vermesi gerekecek.

İşte Oray Eğin'in Ahmet Hakan'a ithafen yazdığı "hanut" yazısı:

Pazartesi günü yaklaşık 10 günlük bir seyahate çıktı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan. Neredeyse haftanın her günü yazı yazıyor, televizyona program yapıyor; yorulmuştur ve bir süre yazmamak hakkıdır. Aynı Ahmet Hakan bir gün önceki köşesinde “Türk vatandaşlarını Türk Lirası ise tatile göndereceğim, ” diyen bir turizmci hakkında övgüler dolu bir yazı yazdı. İzin notunu okur okumaz da aklıma ilk olarak gelen fikir ‘Herhalde bu yazı karşılığında Ahmet Hakan da bedava yurtdışına tatile götürüldü’ oldu. Herhangi bir bilgiye dayanarak söylemiyorum bunu. İzinle yazının arka arkaya gelmesi tamamen tesadüf de olabilir. Bendeki sadece hissiyat. Ama bu hissiyat bir yazarın okur gözünde nasıl yıprandığını göstermesi açısından önemli. Aklıma ilk gelen hanutsa bunda yazarın sicili etkilidir.

PR’CILARA TESLİM OLDU

Ahmet Hakan son yıllarda o kadar çok lüzumsuz PR yazısı yazdı, olmayacak lokantaları övdü, ünlü olmaya çalışan işadamlarına köşesinde yer verdi, haber değeri olmayan ürünler tanıttı ki bir süre sonra inandırıcılığını yitirdi. Hıncal Uluç bu yüzden ona ve Hürriyet’in başka yazarlarına “PRoje yazarları” adını taktı. Üstelik Ahmet Hakan PR’cılara usturuplu veya çaktırmadan da teslim olmadı. Belli ki birilerine jest yapıyordu köşesinden, tıpkı patronuyla tavla maceralarını yazdığında olduğu gibi o kadar barizdi niyet. Zamanla, bütün bu yıpranmanın toplamı olarak belki de kendi cebinden ödediği bir seyahate çıkarken bile içime hanut kuşkusu düşüyor. Gerçi bütün işaretler de hanutu gösteriyor. Yazdığı gazetede hanut kurumsallaştığı, en tepeden en alt seviyeye kadar gazetenin adını kullanarak bir sürü iş yapmak normalleştirildiği için de kuşkum daha da artıyor. Doğrusu, Pazar günü o turizmciyi övdüğü yazısını da tam anlayamadım. “Tura Turizm’n Perakende İcra Kurulu üyesi Ayşin Arca’nın turizm alanında yaptıklarını yakından takip edyorum,” diyor. Ben adını ilk kez duydum Arca’nın. Ahmet Hakan’ın da kamuoyu önünde çok bilinmeyen, en azından turizm dendiğinde bir Başaran Ulusoy ya da Ceylan Pirinçcioğlu kadar medyada yer almayan olmayan bir isim nasıl “yakından” takip ettiğini anlayamadım.

Ahmet Hakan neden Arca’yı yazı konusu yaptığını şöyle açıklıyor: “Bütün tur şirketleri Türk vatandaşlarını dolar ve Euro ile yurtdışına götürmek dışında bir seçenek yokmuş gibi davranırlarken…” diyor, “Ben Türk vatandaşlarını Türk Lirası ile yurtdışında göreceğim diye bir iddia koydu ortaya…

YORUMLAR