Netflix, hesap paylaşımını engelleyecek!

Medyaloji.net » medya » Netflix, hesap paylaşımını engelleyecek!
Netflix, hesap paylaşımını engelleyecek!

Netflix hesap paylaşımını önlemek için harekete geçti!

Dünyada 190’dan fazla ülkede 167 milyon ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmlerini sunan Netflix, ülkemizde de çok kullanılan hesap paylaşımı özelliğine bazı kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor. Temel, Standart HD ve Özel Ultra HD olarak üç paket sunan Netflix,  pakete göre dört cihaza kadar aynı anda kullanımı destekliyor. Bu yöntem, aynı evde yaşayan kullanıcılar kadar, hesabını ortak kullan kullanıcıların da işine yarıyordu.

Bazı kullanıcılara gönderilmeye başlanılan Netflix tarafından gönderilen mesajda, “Bu hesabın sahibiyle aynı evde yaşamıyorsanız, izlemeye devam edebilmek için kendi hesabını açmanız gerekiyor.” ifadeleri yer alıyor. Netflix, zamana zaman bu uyarıyı yapsa da engelleme adına bir önlem almamıştı. Test edilen yeni dönemde ise direkt olarak bir uyarı ile engelleme yapılacak. Hesap sahibiyle aynı evde yaşamayanları tespit etmeye çalışan Netflix, ortak hesaplarını sona erdirecek gibi görünüyor.

Netflix’ten konuyla ilgili; “Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bu hesapları kullanma yetkisine sahip olup olmadıklarını anlayabilmek amacıyla bir test yürütüyoruz.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR