Messenger Corona virüs ile mücadeleye destek verdi....

Medyaloji.net » facebook » Messenger Corona virüs ile mücadeleye destek verdi....
Messenger Corona virüs ile mücadeleye destek verdi....

Facebook, coronavirus'le mücadelede Messenger aracılığıyla iki yeni inisiyatife imza atmaya hazırlanıyor.

Coronavirus hakkında yanıltıcı bilgilerin yayılmasının önlenmesi amacıyla geçtiğimiz hafta kendi coronavirus bilgi merkezini oluşturma kararı alan Facebook, bu konuda yeni adımlar attı ve Messenger aracılığıyla iki yeni inisiyatifi hayata geçirdiğini duyurdu.

İlk olarak, devletlerin sağlık kurumlarına ve Birleşmiş Milletler sağlık kuruluşlarına coronavirus hakkında yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi konusunda yardımcı olunması hedefiyle Messenger’da yeni bir program başlatılacak. Yetkililerle geliştiricileri bir araya getirecek program, doğru bilgilerin paylaşılması ve insanlardan gelen soruların yanıtlanmasına yardımcı olacak. Geliştiriciler, söz konusu gruplara ücretsiz destek verecek.

Facebook Messenger’ın yeni programı, Arjantin Sağlık Bakanlığı ve İnovasyon Bakanlığının, halktan gelen soruların yanıtlanması ve coronavirus hakkında bilgi paylaşımı için Facebook Messenger’dan yararlanılacağını açıklamasıyla aynı güne denk geldi. Coronavirus’le mücadelede uygulamadan yararlananlar arasında UNICEF ve Pakistan da yer alıyor.

Facebook‘un coronavirus’le mücadele kapsamında attığı bir diğer adım ise Devpost işbirliğiyle hayata geçirilecek online hackathon. Hackhaton aracılığıyla, geliştiricilerden coronavirus kriziyle ilgili mesajlaşma çözümleri geliştirmeleri bekleniyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler