Kaleseramik 186 milyon TL'lik yeni üretim hattı kuruyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Kaleseramik 186 milyon TL'lik yeni üretim hattı kuruyor
Kaleseramik 186 milyon TL'lik yeni üretim hattı kuruyor

Kaleseramik 186 milyon TL'lik yeni üretim hattı kuruyor, yatırım halka arzdan gelen fonla karşılanacak.

Kaleserimik KAPA’a yaptığı açıklamada yeni bir üretim hattı siparişi verdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TAŞLANMIŞ SIRLI PORSELEN ÜRETİLECEK

“Şirketimiz ile İtalyan SITI B&T Group S.p.A. firması arasında, Çanakkale, Çan'daki üretim tesislerimizde kurulması planlanan "Supera Üretim Hattı" kapsamında alınacak "Supera Üretim Hattı - Taşlanmış Sırlı Porselen Üretim Sistemi"'ne yönelik sözleşme 22 Şubat 2024 tarihi itibarı ile imzalanmıştır.”

5,54 MİLYON EURO’LUK YATIRIM

“İlgili makine ve teçhizatların teslimatının 4-6 ay içinde tamamlanması ve üretimin 2024 yılının son çeyreğinde başlaması beklenmektedir.

İzahnamede yer alan Slab-Sinterflex yatırımı kapsamında yapılacak ve halka arzdan sağlanan fondan karşılanacak 5,54 milyon EUR'luk (yaklaşık 186 milyon 428 bin 589 TL)yeni yatırım ile mevcut eski granit hattımızda yenileme ve geliştirme yapılarak, 120 cm.x280 cm. ve 60 cm.x120 cm. slab üretiminin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu üretim hattında üretilecek yeni ürünlerden sağlanacak hasılatın, 2025 yılı tahmini cirosunun % 10-15 aralığına denk gelmesi tahmin edilmektedir.”

 

YORUMLAR