Hayat Su'dan geri dönüşüm projesi...

Medyaloji.net » sosyal sorumluluk » Hayat Su'dan geri dönüşüm projesi...
Hayat Su'dan geri dönüşüm projesi...

Hayat Su tarafından Türkiye'de ilk kez yüzde 50'si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen su şişesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

İstanbul Beşiktaş'ta bir teknede yapılan etkinlikte, Hayat Su’yun sürdürülebilir bir dünya için 2025 taahhütleri de açıklandı.

Ayrıca etkinlik kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" seçilen milli sporcu Şahika Ercümen ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye "Sıfır Atık Sıfır Açlık" proje destekçisi, beslenme uzmanı Dilara Koçak, İstanbul Boğazı’nda yaptıkları dalışla denizlerdeki kirliliğe ve geri dönüşümün önemine dikkati çekti.

"Türkiye’de ilk kez geri dönüştürülmüş plastikten su şişesi ürettik" 
Hayat Su Pazarlama Direktörü Gökçe Kunt, toplantıda yaptığı konuşmada, denizlerdeki kirliliği ve dünya için geri dönüşümün önemine değindi.

Kunt, "Türkiye’nin ilk şişe su üreticilerinden biri olarak, Türkiye’de sürdürülebilirlik adına harekete geçen ilk su markası olmaya karar verdik. Türkiye’de ilk kez geri dönüştürülmüş plastikten su şişesi üreten marka olarak dünyamız için anlamlı bir adım atıyoruz. Bugün Türkiye’yle tanıştırdığımız 500 ml’lik yüzde 50’si geri dönüştürülmüş Hayat Çevre Dostu şişelerimizin yanı sıra, 2025’e kadar portföyümüzdeki tüm pet şişelerin geri dönüştürülmüş plastik içereceğinin haberini veriyoruz. Amacımız kullandığımız pet oranının ortalama yüzde 50’sinin geri dönüştürülmüş olmasını sağlamak." dedi.

YORUMLAR