Google veri toplama nedeniyle dava edildi

Medyaloji.net » iş dünyası » Google veri toplama nedeniyle dava edildi
Google veri toplama nedeniyle dava edildi

Teknoloji şirketleri son yıllarda mahkemelik olabiliyor. Bu kez Google veri toplama iznini kapatan kullanıcıların verilerini topladığı iddia edildi.

Google veri toplama iddiasıyla gündemde
Dünyanın en değerli kaynağının veri haline gelmesi, teknoloji şirketlerinin bu konuya daha fazla önem vermesine neden oluyor. Hatta bazı şirketlerin izinsiz veri topladığı durumlarla da karşılaşabiliyoruz.
 
Flexner LLP tarafından ortaya atılan iddialarda, Google’ın izinsiz veri topladığı ortaya atıldı. Google’ın arama geçmişi ve internet aktivitelerini izlediği ve bu şekilde veri topladığı iddia edildi. Hatta kullanıcıların veri toplama iznini kapattıklarında bile Google’ın veri toplama işlemlerine devam ettiği belirtildi.

Google’ın sözcüsü Jose Castenada ise bu iddiaları şiddetle reddettiklerini belirtti. Ancak Flexner LLP, Google servislerine bağlı uygulamalar kullandıklarını ve IP adreslerinin bile toplandığını söylüyor. Halen devam eden davada nasıl bir karar çıkacağı ise şimdiden merak ediliyor. Google, veri toplama iddiaları nedeniyle oldukça zor bir duruma düşebilir.

YORUMLAR