FLO'da üst düzey atama

Medyaloji.net » iş dünyası » FLO'da üst düzey atama
FLO'da üst düzey atama

FLO'da CEO pozisyonunda bayrak devri gerçekleşti.

Yaklaşık 10 yıldır FLO’nun globalleşme yolculuğuna liderlik eden Burak Övünç, şirketin CEO koltuğunu Yenal Gökyıldırım’a devretti.

Çeyrek asrı aşkın kariyeri boyunca elektronik, seyahat, otomotiv, e-ticaret ve perakende sektörlerinde çokuluslu şirketlerde üst düzey liderlik pozisyonlarında bulunan Yenal Gökyıldırım, operasyonları üç kıtada 21 ülkeye yayılan FLO Mağazacılık’ı çok kanallı, çok markalı, dijital odaklı global bir ürün şirketine dönüşme yolculuğunda daha da ileriye taşımak üzere çalışacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra MBA’ini de aynı çatı altında tamamlayan Yenal Gökyıldırım, 14 yıl boyunca Philips’te çalıştı ve İstanbul, Dubai, Viyana ve Amsterdam organizasyonlarında başarılı iş sonuçları elde etti. 2011 yılında ise bünyesindeki e-ticaret, dijital reklam, bahis ve seyahat şirketleriyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından Doğan Online Grubu’nun CEO’su olarak Türkiye’ye geri döndü.

Ardından LC Waikiki’de genel müdürlük pozisyonuna transfer olan Gökyıldırım, 25 ülkede faaliyet gösteren moda markasının globalleşme yolculuğunda kilit rol oynadı. Son olarak 2015’ten bu yana Almanya merkezli MediaMarkt’ın Türkiye icra kurulu başkanlığı, MediaMarktSaturn Holding Perakende Grubu’nun 12 farklı ülkeden sorumlu global icra kurulu üyeliği ve holding COO’luğu görevlerini üstlendi. Bu süreçte, yönettiği tüm ülke organizasyonlarının müşteri odaklı yeniden yapılanmasına ve kârlı büyüme stratejilerinin hayata geçirilmesine liderlik etti.

FLO’da CEO görevine atanan Yenal Gökyıldırım aynı zamanda TÜSİAD Perakende Çalışma Grubu’nun Eş Başkanı ve YASED üyesi.

YORUMLAR