FİTAS ve Hayat Eve Sığar iki yeni ödül aldı

Medyaloji.net » ödül/başarı » FİTAS ve Hayat Eve Sığar iki yeni ödül aldı
FİTAS ve Hayat Eve Sığar iki yeni ödül aldı

Ödülü Sağlık Bakanlığı Bakan yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci, resmi Twitter hesabında paylaştı.

Kovid-19 pandemisi ile birlikte dijital uygulama sektörünün önemi bir hayli arttı. Pandemi başlangıcından itibaren alınan dijital çözümler fiziksel teması en aza indirgemek için çalıştı. Salgının takip edilmesi ve izolasyon sürecinin kolaylaştırılması için kullanılan Hayat Eve Sığar (HES) ve Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS), bu çalışmalardan en çok öne çıkanı oldu.

Ödülü Sağlık Bakanlığı Bakan yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci, resmi Twitter hesabında paylaştı. Bakanlığın geliştirdiği Hayat Eve Sığar(HES) ve FİTAS, 15. eTR Ödüllerinde “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Ödülü” ve “Enocta Özel Ödülüne” layık görüldü. TÜSİAD ve TBV, tarafından verilen eTR, teknolojinin hızla ilerlemesine bağlı olarak iletişim alanında yaşanan gelişmeleri ödüllendirmek amacıyla verilen Türkiye'nin en saygın ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Pandemi dönemindeki en çok kullanılan uygulamardan HES, yeni tip virüs hakkında bilgilenmek, harita desteği ile risk yoğunluğu olan bölgeleri öğrenmek, vatandaşların temaslı yada enfekte durumunu gözlemleyebilmek amaçlı kullanılıyordu. FİTAS ise filyasyon yapılan alanları belirlemek, işaretlemek ve olası risk durumlarından ekipleri harekete geçirmek adına hizmetini sürdürüyordu.

 

YORUMLAR