Facebook'un bir özelliği daha Türkiye'de!

Medyaloji.net » facebook » Facebook'un bir özelliği daha Türkiye'de!
Facebook'un bir özelliği daha Türkiye'de!

İnsanların yardım istemelerini veya yardım teklif etmelerini kolaylaştıran özellik Türkiye'de de devreye girdi.

Coronavirus salgınının etkilerini azaltmaya yönelik faaliyetleri kapsamında Facebook, insanların toplulukları içinde yardım istemelerini veya yardım teklif etmelerini kolaylaştıran Topluluk Yardımı özelliğini Türkiye’de de hayata geçirdi.

Facebook.com/covidsupport adresi üzerinden ya da aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30’u aşkın ülkede kullanılabilen Koronavirüs (COVID-19) Bilgi Merkezi’nden erişilebilecek Topluluk Yardımı aracılığıyla insanlar, yaşlı komşuları için market alışverişi yapmak, ihtiyacı olanlara yemek dağıtmak ya da bağış kampanyalarına katılmak gibi yardımlarda bulunabilecek.

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departmanı Başkanı Çağatay Pekyörür, “Salgının ortaya çıkmasından ve özellikle insanların sosyal mesafe kuralını uygulamaya başlamasından bu yana birçok kişinin bağlantı kurmak ve yerel topluluklarını desteklemek için Facebook’a yöneldiğini gördük. Türkiye’de de risk grubunda olan ya da salgınla en ön safta mücadele eden birçok insan, acil ihtiyaçlarını karşılamak ve destek almak için ‘Ev Hayat Dolu’ gibi Facebook topluluklarını aktif olarak kullanıyor. Bu durum, insanlara topluluk kurma gücünü misyonu haline getirmiş bir şirket olarak bize inanılmaz bir ilham verdi. Topluluk Yardımı ile daha önce benzeri görülmemiş bu zor zamanlarda insanların en kolay şekilde yardım istemelerini ve yardım etmelerini sağlamayı umuyoruz. Önümüzdeki süreçte, insanların platformlarımız üzerinden en güncel bilgilere ve kendilerine yardımcı olacak içeriklere erişebilmelerini sağlamak ve onlara salgına karşı harekete geçmeleri için daha fazla yol sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR