Facebook işletim sistemi bombası patlatacak

Medyaloji.net » facebook » Facebook işletim sistemi bombası patlatacak
Facebook işletim sistemi bombası patlatacak

Facebook'un kendi mobil uygulamasıyla, Android veya iOS için izinler almak zorunda kalmadan, telefonlarda istediği her şeyi yapması mümkün olacak.

Dünyayı ele geçirerek her şeyin sahibi olmak için adım adım ilerleyen Facebook, dünya ticaretini ve finansal alt yapısını domine etmek için kurduğu Libra planlarında devletlerin ağır tepkisiyle karşılaşsa da diğer planlarını hızla devam ettiriyor.

Windows’a rakip mi olacak?
Facebook şimdi kendi işletim sistemini hayata geçirmek üzere düğmeye bastı.

Facebook’un kendi mobil uygulamasıyla, Android veya iOS için izinler almak zorunda kalmadan, telefonlarda istediği her şeyi yapması mümkün olacak. Yeni OS ayrıca Facebook’un donanım ürünlerinin de daha efektif çalışmasına destek olacak. 

Facebook’un ayrıca yakın gelecekte bu işletim sistemiyle Microsoft’ta da rakip olacağı ve yüz milyarlarca dolarlık PC, mobil ve konsol oyun piyasasında kendi işletim sistemiyle büyük avantaj kazanacağı düşünülüyor.

Zira Oculus Rift, Facebook Game gibi platfromlarla oyun piyasasında zaten güçlü bir konuma yükselmiş olan Facebook’un işletim sistemini bu amaçla kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR