Facebook hesabı olanlar tehlikede!

Medyaloji.net » facebook » Facebook hesabı olanlar tehlikede!
Facebook hesabı olanlar tehlikede!

Dünya devi Facebook, geçtiğimiz hafta 30 milyondan fazla kullanıcıya ait kişisel bilgilerin hackerlar tarafından ulaşılabildiğini açıkladı.

Facebook, geçtiğimiz hafta 30 milyondan fazla kullanıcıya ait hassas kişisel bilgilerin hackerlar tarafından erişilebildiğini duyurmuştu. Bu gelişmeden dolayı birçok kullanıcı hesaplarını silmeyi tercih etti. Ancak Facebook internet üzerinde kişisel verilerin bulunduğu tek site değil elbette. Facebook tarafından korunmakta olan şanslı kullanıcılardan olsanız dahi Instagram, Google, Twitter gibi kanalları da kullanmadan yapamıyoruz.

Hassas içeriklerinizi koruyabilmeniz için en etkili yöntem, bilgilerinizi tamamen internetten yok etmek. Eğer kişisel bilgileriniz için endişeleniyorsanız, sizin için en etkili yol hesabınızı silmek.

İşte Facebook'u silmenin yolu...

Hesabınızı silerek, Facebook'ta paylaştığınız bütün verileri -fotoğraflar,profil bilgileri,durum güncellemeleri- sonsuza kadar ortadan kaldırmış olursunuz. Facebook Messenger'dan gönderilen mesajlar bunun dışında elbette.

Bu işlemin ardından hesabınız 30 gün sonra tamamen silinmiş olacak. Facebook bu fırsatı kullanıcılarının fikir değiştirmeleri durumunda yeniden etkinleştirebilmeleri için veriyor.

Eğer Facebook üzerindeki bütün bilgilerinizin silinmesini istemiyorsanız, Facebook size bütün bilgilerinizin kopyasını indirebileceğiniz bir seçenek sunuyor. Ancak bu talebinizi hesabınızı silmeden önce bildirmeniz gerekiyor. 

YORUMLAR