Facebook bulut oyun hizmetini iPhone'lara getiriyor

Medyaloji.net » teknoloji » Facebook bulut oyun hizmetini iPhone'lara getiriyor
Facebook bulut oyun hizmetini iPhone'lara getiriyor

Sosyal medya devi, Solitaire gibi basit web oyunları ve yarış oyunları gibi grafik açısından daha yoğun oyunları iOS cihazlarınızdan oynamanıza izin verecek.

Facebook’un web oyunları kitaplığı, oyun içi satın alımlarda Facebook Pay adlı özel ödeme sistemini kullanıyor. Facebook’un oyun platformunu web üzerinden iOS’a getirme kararı, kendi bulut oyun hizmetlerinin App Store’da dolaşması demek. Bu Apple’ın kurallarıyla çakışacağından henüz nasıl bir yol izleneceği belli değil.

Facebook’un oyun başkan yardımcısı Vivek Sharma, yaptığı açıklamada, “Diğerleriyle aynı sonuca vardı, Web uygulamaları şu anda iOS’ta bulut oyunlarını yayınlamak için tek seçenek” dedi. ” Malum, Apple’ın App Store’daki bulut oyunlarına ‘izin verme’ politikası pek fazla bir şeye izin vermiyor. Apple’ın her bulut oyununun kendi sayfasına sahip olması, incelemeden geçmesi ve arama listelerinde görünmesi, bulut oyunlarının amacını ortadan kaldırıyor.

Bu engeller, oyuncuların yeni oyunlar keşfetmesinin, cihazlar arası oynamasının ve yerel iOS uygulamalarında yüksek kaliteli oyunlara anında erişmesinin engellendiği anlamına geliyor. Facebook, bulut oyunlarını iOS’a sunmak için nihayetinde bir çözüm bulmuş olsa da, Apple’ın Safari tarayıcısının web oyunlarına getirdiği büyük sınırlamalar var.

Varsayılan olarak ses kapalı, oyunlar push bildirimleri gönderemez ve grafikler yerel uygulamalardaki kadar güçlü olmaz. Bir Facebook sözcüsü, oyun web sitesi için büyüme planları hakkında yorum yapmayı reddetti. Nihai çözüm ise henüz belli değil.
 

 

YORUMLAR