Entegre devre sektörü yüzde 21 büyüdü

Medyaloji.net » medya » Entegre devre sektörü yüzde 21 büyüdü
Entegre devre sektörü yüzde 21 büyüdü

Çin’de, entegre devre sektörü, 2013 yılından 2017’ye kadar yüzde 21’lik büyüme gösterdi.

Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, entegre devre sektörü tarafındaki büyümenin küresel ortalamanın beş katı olduğunu söyledi.

Entegre devre sektörü lider konumda
Bakanlık, bu büyüme ile yaşanan gelişmelerin, Çin’i çip tasarımında birinci ülke konuma getirmeye yaklaştırdığını söyledi. Özellikle otonom araçlar ve yapay zeka teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ile daha fazla çip tasarımına ihtiyaç duyuluyor. 2013 yılında entegre devre pazarı yaklaşık 39.8 milyar dolarlık değere sahipken, 2017 yılında 85.9 milyar dolar seviyesine yükseldi. Çin’in çip üretimi 2013 yılında 13.6 milyar dolar iken, 2017 yılında 24.8 milyar dolara yükseldi.

Bu yükselişte Çin hükümetinin entegre devre sektörünü ana planlar arasına eklemesinin büyük payı var. Çin, 2014 yılında stratejik bir endüstri olarak yarı iletkenleri belirlemişti. Gelecek hedeflerinde ise 2025 yılına kadar entegre devre ithalatının 160 milyar dolara çıkarılması bulunuyor.

Mantıksal çiplerde Nvidia ve Intel’e güvenilmeye devam ederken, dünyanın en büyük DRAM ve NAND üreticisi Samsung Çin’de dikkat çeken şirketler arasında bulunuyor.

Yerel satıcılar, önümüzdeki yılın ilk yarısında hem DRAM hem de NAND’in de dahil olduğu çipler üretecek.

YORUMLAR