Dört dev CEO senato önünde ifade verecek

Medyaloji.net » iş dünyası » Dört dev CEO senato önünde ifade verecek
Dört dev CEO senato önünde ifade verecek

ABD'nin dört dev teknoloji şirketinin CEO'ları, anti-tekel soruşturması kapsamında “davet edildikleri” senatoda ifade vermeye gidecekler.

Canlı yayında azarlanacaklar mı?
Apple, Amazon, Google ve Facebook’un CEO’ları, teknoloji şirketlerinin pazarda bir tekel oluşturmadıklarına dair komisyon üyelerini ikna etmeye çalışacaklar.

Senatodan CEO’ları bu duruşmaya davet eden komisyon başkanı ise davete katılmanın gönüllü bir karar olacağını açıklamasıyla dikkat çekmişti. Ancak daveti reddeden CEO’ların mahkeme kararıyla getirtileceklerinin altı çizilmişti.

Teknoloji şirketleri ise, ifadeye katılmayı düşünmeyen Apple CEO’su Tim Cook’un da katılması haline geleceklerini açıklamışlardı. Tim Cook’un ifade vermeyi kabul etmesi nedeniyle diğer CEO’lar da şimdi oturuma katılacaklarını açıkladılar.

Bu ifadeler pek “kolay” geçen süreçler değil. Komisyon üyeleri, daha önce Mark Zuckerberg’i bir ifade sırasında canlı yayında tüm dünyanın gözü önünde çok sert şekilde azarlamalarıyla hatırlanıyorlar.

Bazı yorumlara göre, ABD seçimleri sırasında Trump’a karşı kampanyalara dahil olmaları beklenen sosyal medya ve teknoloji şirketlerinin en üst yöneticilerinin canlı yayında azarlanıp küçük düşürülerek, halkın gözündeki etkilerinin kırılması planlıyor. Ayrıca suçlamalara konu olan tekelcilik meselesi de, halkın gözündeki imajlarına ağır darbe vuracak bir detay. Dolayısıyla, bu ifade süreçlerinin tüm dünyada büyük ilgi görecek olaylara gebe olduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR