Discovery ve BluTV'den stratejik ortaklık!

Medyaloji.net » iş dünyası » Discovery ve BluTV'den stratejik ortaklık!
Discovery ve BluTV'den stratejik ortaklık!

Discovery, yeni işbirliği kapsamında, BluTV'nin yüzde 35 hissedarı oldu.

2012 yılında İstanbul ofisini açan Discovery Inc. ve 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren online video izleme platformu BluTV stratejik bir ortaklığa imza attıklarını duyurdu.

Discovery‘nin BluTV’nin yüzde 35 hissedarı olduğu ortaklık kapsamında BluTV kullanıcıları, Discovery’nin küresel ve yerel markalarının tüm içeriklerini ve Eurosport’un premium spor yayınlarını BluTV’den izleyebilecekler. Discovery, ayrıca, BluTV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası dijital yayın platformu discovery+ için Türkiye dışında da kullanabilecek. Gelecek yıllarda kapsamının genişlemesi öngörülen ortaklık sayesinde Discovery’nin Türkiye pazarına girişinin de hızlanacağı belirtiliyor.

EMEA Bölgesi Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli yeni işbirliğini “Türkiye, Discovery’nin 20 yıldır yatırım yaptığı önemli bir pazar. Türkiye’nin önde gelen uluslararası medya şirketlerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. BluTV’ye yaptığımız yatırım ve bugün duyurduğumuz stratejik ortaklığımız, ülkedeki en büyük yerel SVOD yayıncısı ile Türk OTT pazarına girişimizi temsil ediyor. Bu ortaklık, pazardaki çoklu kanal stratejimizi güçlendirip, dünya çapında izleyicisi giderek artan güçlü Türk yapımlarına erişim sağlayacak. BluTV üyelerinin, çok yakında istedikleri yerde ve zamanda Discovery içeriklerinin keyfini çıkarabilecek olmalarından çok memnunuz. Bu yolculuğa BluTV ile birlikte başlamaktan heyecan duyuyoruz” sözleriyle yorumlarken BluTV Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan yeni stratejik ortağımız Discovery ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. BluTV, orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı içerik portföyüyle birleştirerek, son beş yılda milyonlarca kullanıcıya ulaşmış ve Türkiye SVOD pazarının büyümesine öncülük etmiştir. Vizyon ve stratejimizi paylaşan ve BluTV’yi büyüme yolunda bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir ortağa sahip olduğumuz için mutluyuz.”

YORUMLAR