Dijital Anadolu canlı yayınları çevrim içi düzenlendi!

Medyaloji.net » iş dünyası » Dijital Anadolu canlı yayınları çevrim içi düzenlendi!
Dijital Anadolu canlı yayınları çevrim içi düzenlendi!

TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliğinde, sektörlerin dijital dönüşümüne katkı sağlama hedefiyle hayata geçirilen "Dijital Anadolu Projesi", dördüncü yılına "Yeni Ekonomi ve Dijitalleşme" teması başladı.

Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen "Dijital Anadolu Canlı Yayınları"nın bu yılki ilk etkinliğine, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, Türkiye İş Bankası İktisadi Araştırmalar Bölüm Müdürü ve Baş Ekonomisti İzlem Erdem katılım gösterdi. Etkinliğin ana konuşmacısı ise Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve 2017-2018 Dönemi Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik oldu.

Etkinliğin açılışında konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Sanayi devrimini başlatan gelişmiş ülkelerle geleneksel yöntemler ile rekabet etmemiz zor. Aradaki makası kapatacak tek değişken ise dijitalleşme." dedi.

Türkiye’nin yeni hikayesinin ve çıkış yolunun yüksek teknolojili üretim ve katma değerli ihracattan geçtiğini söyleyen Turan, şöyle konuştu:

"2000’li yılların başında yüzde 6,73’e kadar çıkan ileri teknolojili ürün ihracatımız, 2019’da yüzde 3,62’ye gerilerken, aynı yıl ithalatımız ise yüzde 15,3 oldu. Son beş yılda, yüksek teknolojili ürünlerde 100 milyar doların üstünde açık verdik. Diğer taraftan son 40 yıldır dünya ekonomisinden aldığımız pay yüzde 1’i geçmiyor. Bu payı ve toplam faktör verimliliğimizi artırmak için yüksek teknolojili, markalı üretim ile ihracatı odağımıza almalıyız. Sanayi devrimini başlatan gelişmiş ülkelerle geleneksel yöntemler ile rekabet etmemiz zor. Aradaki makası kapatacak tek değişken ise dijitalleşme. Teknolojinin sağladığı hız ve verimliliği, sanayimizin dönüşümünde kullanmak ve yüksek teknolojili üretim seviyesine çıkmak için dijitalleşmeyi kullanırsak, yarışa gelişmiş ülkeler ile aynı kulvardan başlayabiliriz. Bu süreçte yalnızca teknolojik altyapıyı değil, nitelikli insan kaynağı yetkinliği ile verimliliği de artırmalıyız."

Dijital Anadolu Projesi ile KOBİ’lerin tüm iş süreçlerini dijitalleştirmelerine katkı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ise şunları söyledi:

"2018 yılında başladığımız Dijital Anadolu Toplantıları'mızın en temel misyonu, dijitalleşme dediğimiz sürecin müşterilerimizin sadece kendi kullandıkları ürün ya da hizmetlerde değil, özellikle kendi işlerinde geçerli olması gerektiğini anlatmak. Dijitalleşme yolculuğunda KOBİ’lere tavsiyemiz, tüm bu süreçlerde kullanıcı deneyimi odaklı olmaları yönünde. Teknolojik ve inovatif çözümleri müşterileriyle buluşturmaları çok mühim. Muhasebe, stok yönetimi, fatura takibi ve hatta üretim bandında dahi dijitalleşme fırsatları olup olmadığı kontrol edilmeli. İş Bankası olarak teknolojiye, dijital dönüşüm altyapısına yaptığımız yatırımlara kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni teknolojileri yakından takip ederek en hızlı aksiyonlarla ürün ve hizmetlerimizi müşterilerimizin kullanımına sunacağız."

YORUMLAR