Demirören Medya'da CEO kim olacak?

Medyaloji.net » medya » Demirören Medya'da CEO kim olacak?
Demirören Medya'da CEO kim olacak?

CNN TÜRK ve Demirören Haber Ajansı'nda yapılanma sürerken tepede de taşlar yerinden oynuyor.

Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal’ın görevine son verildiğini ve Soysal'ın bundan böyle yönetim kurulu üyesi ve Hürriyet köşe yazarı olarak grupta yer alacağını uzunca bir süredir konuşuluyordu. Peki Soysal'ın yerine kim geçecek?

YİNE TURKUVAZ'DAN BİR İSİM Mİ?

Kulis bilgilerine göre, Aydın Doğan'dan satın alındığından beri işlerin bir türlü yola girmediği Demirören Medya'da kurtuluşun formülü A Haber'de aranıyor.

CNN TÜRK Genel Müdürlük görevine A Haber'den gelen Murat Yancı, Demirören Haber Ajansı Genel Müdürlüğü'ne de yine A Haber'den Kubilay Gülbek atanmıştı. Medya kulislerindeki bilgilere göre Demirören ailesi, A Haber stratejisini bozmadı ve Demirören Medya Grubu CEO'su olarak da yine A Haber'den bir isim üzerinde duruluyor. O isim hala A Haber Genel Müdürü olan Abdulhalik Çimen.

Murat Yancı ve Kubilay Gülbek Demirören'in büyük medya grubunu satın aldıktan hemen sonra Turkuvaz Medya'dan transfer edilen iki isim olmuştu. Mehmet Soysal'ın kurduğu ekiple birlikte çalışan iki ismin de Genel Müdür olarak atanacağına kesin gözüyle bakılıyordu ve bu kısa sürede gerçekleşti. Abdulhalik Çimen'in CEO olarak atanmasının Turkuvaz stratejisiyle uyumlu olduğunu söylemek mümkün ancak kulislerde konuşulan bir isim daha var; Ertuğrul Özkök.

KULİSLERDE ERTUĞRUL ÖZKÖK İDDİASI

İddialardan biri de bu; Mehmet Soysal'dan boşalan CEO'luk görevi için Ertuğrul Özkök ismi de değerlendiriliyor. Peki, Demirören ailesinin Özkök'ten yana tercih yapması ne kadar muhtemel. Özkök, hali hazırda Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarı. Daha önce de Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış bir isim. Ancak kuruma yakın kaynaklar, Abdulhalik Çimen'in atanmasının daha yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor. Bu hem CNN TÜRK hem de Demirören Haber Ajansı atamalarıyla daha uyumlu bir tercih gibi görünüyor. Hem de yapılanmanın stratejisi bakımından ipuçları taşıyor.

AHMET HAKAN'IN DA ADI GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Demirören Medya'da yeni yapılanma süreci için Demirören ailesinin arayış içinde olduğunu yazmış ve Ahmet Hakan'ın Yıldırım Demirören ile yemekte bir araya geldiğini duyurmuştuk. Görünen o ki Ahmet Hakan artık seçenekler dahilinde değil. Hatırlatmakta fayda var Ahmet Hakan böyle bir görüşme olmadığını iddialar yayımlandıktan 1 gün sonra yalanlamıştı.

YORUMLAR