Coronathon, Türkiye'de 12 proje ödüle layık görüldü

Medyaloji.net » ödül/başarı » Coronathon, Türkiye'de 12 proje ödüle layık görüldü
Coronathon, Türkiye'de 12 proje ödüle layık görüldü

Bazu girişimcilerin 48 saat gibi kısa bir sürede organize olarak koronavirüs salgınına karşı farklı alanlarda fikirler geliştirilmesi amacıyla organize ettiği Coronathon Türkiye'de projelerin değerlendirilme sü

Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, bakanlıkların, özel şirketlerin paydaşlığı ile yola çıkan ve koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan problemlere çözümler üretmek misyonuyla yapılan Coronathon Türkiye’de 12 proje ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin, üniversitelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, bakanlıkların, özel şirketlerin paydaşlığı ile yola çıkan ve ülkece içinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde problemlere çözümler üretmek misyonuyla 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yaratıcı fikirlerin yarıştığı etkinlikte 12 proje ödüle layık görüldü.

Coronathon Türkiye'de, en çok puanı koronavirüs salgını süresince hastaneye gitmesi istenmeyen ancak sağlık hizmeti alması gerekli hastalara görüntülü, uzaktan takip modülleri ile sağlık hizmet verilmesini sağlayan tele sağlık girişimi Medibook aldı. Medibook, aynı zamanda 20 bin TL nakit ödülü ile beraber jüri özel ödülünün de sahibi oldu. Diğer 11 girişim ise aralarında bir sıralama yapılmaksızın 10 bin TL nakit ödülün sahibi oldu. Nakit ödülün yanı sıra paydaşların ilettiği diğer destekler de belirlendi. Ödülleri Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, Facebook, 212 Girişim Sermaye Fonu, Gedik Yatırım, Enocta verdi. Ayrıca Eczacıbaşı Topluluğu kendi değerlendirmesine göre başarılı bulduğu girişimcilere iş geliştirme desteği, IBM bulut bilişim desteği, Seedstar ise uluslararası hızlandırıcı desteği ödüllerini vereceğini bildirdi.

YORUMLAR