Çin’de yüz taramayla ödeme yaygınlaşıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Çin’de yüz taramayla ödeme yaygınlaşıyor
Çin’de yüz taramayla ödeme yaygınlaşıyor

Çin’de yüz tanıma vatandaşları takip etmekte kullanılsa da, ödemeler de son dönemde öne çıkan diğer bir alan oldu

Alibaba’nın iştiraki olan Alipay, Çin’de yüz tarama ile ödeme sistemini devreye aldığını açıkladı. Alibaba sistemi ülkede 100 şehirde kullanmaya başladığını duyurdu. Sistem Alibaba’nın 2017’de başlattığı “Smile-to-Pay”in güncellenmesine dayanıyor.

Alipay’den 420 milyon dolarlık yatırım

İyileştirilen teknoloji şöyle çalışıyor: Alışverişten önce yüzünüzün görüntüsünü bir dijital ödeme sistemine veya banka hesabıza tanıtmanız gerekiyor. Alibaba bu proje için yeni nesil bir POS cihazı tasarladı. Cihaz yüz tarama süreci için iyileştirildi ve kullanıcı POS’un önünde yüzünü taratarak ödemesini gerçekleştirecek. Alibaba’nın yeni nesil POS’unun iPad boyutunda olduğu belirtiliyor. Firmanın bu proje için önümüzdeki üç yılda 420 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını not edelim.

Diğer örnekler

Öte yandan, Alibaba dışındaki Çinli şirketler de yüz tarama yöntemiyle ödemeye yatırımlarını artırıyor. Bu şirketlerden mesajlaşma uygulaması WeChat de Ağustos ayında “Frog Pro” adında benzer bir cihazı devreye aldı. Diğer bir örnek ise Tianjin’deki self-servis süpermarket olan IFruee’den geliyor. IFruee’deki 3D özellikli kameralarla tarıyor ve ödemeye hazır hale getiriliyor.

YORUMLAR