Çin, Twitter kullanıcılarını hack’liyor

Medyaloji.net » medya » Çin, Twitter kullanıcılarını hack’liyor
Çin, Twitter kullanıcılarını hack’liyor

Twitter’ı ülkenin güvenliği için büyük bir tehdit olarak gören Çin hükumeti, vatandaşlarının Twitter kullanmasını istemiyor ve şimdi de Twitter kullanıcılarını hack’lyerek hesaplarını siliyor ya da tweet’lerin

 Twitter’ı ülkenin güvenliği için büyük bir tehdit olarak gören Çin hükumeti, vatandaşlarının Twitter kullanmasını istemiyor ve şimdi de Twitter kullanıcılarını hack’lyerek hesaplarını siliyor ya da tweet’lerini değiştiriyor olabilir.

Twitter kullanmak yasak
Çin’de Twitter resmen yasaklanmış ve engellenmiş olsa da bazı kullanıcılar yasakları delmenin yolunu bularak Twitter’da paylaşımlar ve canlı yayınlar yapmayı başarıyor.

Çin polisi de bu kullanıcıları bulmak için baskınlar düzenlerken, Çin hükumeti de hacker’lar vasıtasıyla bu hesapları ele geçirmeye çalışıyor.

İnsan hakları aktivisti Wang Aizhong’un da attığı tweetler nedeniyle 15 gündür tutuklu bulunduğu ve salınmak için tweetlerini silmesi şartını kabul etmeyince, güvenlik güçlerinin hesabını hack’ledikleri ve 3000 tweet’in bulunduğu hesabı sildiği vurgulanıyor.

YORUMLAR