Bosch, yeni barometrik basınç sensörünü tanıttı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Bosch, yeni barometrik basınç sensörünü tanıttı!
Bosch, yeni barometrik basınç sensörünü tanıttı!

Bosch Sensortec, akıllı cihazlar, giyilebilir teknoloji ve kulaklık sistemleri için doğruluk sağlayan BMP390 barometrik basınç sensörünü piyasaya sürdü.

Doğru yükseklik tespiti, GPS sinyallerinin bulunmadığı iç mekanlarda insanların yer bulmasına yardımcı oluyor. Mevcut yatay bilgilere dikey-spesifik konumun eklenmesi, ilk yardım ekiplerinin, acil durum çağrısını veren telefon kullanıcılarının taban seviyesini belirlemelerini sağlıyor. Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC), ek dikey bilgilerin yalnızca ABD'de yılda 10.000'e kadar hayat kurtarabileceğini tahmin ediyor.

Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) raporuna göre, ABD’deki kablosuz internet hizmet sağlayıcıları, yakında lokasyon doğruluğu açısından daha yüksek standartlara uymak zorunda kalacak. Bu kapsamda arayan kullanıcının lokasyonunu; z-aksında 3 metrelik bir lokasyon doğruluğu ve kapalı ortamlarda cihaza yakınlık bilgisinin yüzde 80 doğruluğuyla bildirmek, 2021’e kadar zorunlu olacak. ABD’deki E911 gibi geliştirilmiş acil durum uygulamaları, Avrupa ve Asya gibi bölgelerde de uyarlanarak, insanların emniyet ve güvenliğini artırabilir.

YORUMLAR