Bilkent Müzik Günleri 20 şubat’ta başlıyor

Medyaloji.net » medya » Bilkent Müzik Günleri 20 şubat’ta başlıyor
Bilkent Müzik Günleri 20 şubat’ta başlıyor

Bilkent Müzik Günleri’nin dördüncüsü 20 Şubat – 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen Bilkent Müzik Günlerinin ilk konseri 20 Şubat Çarşamba günü Bilkent Konser Salonunda.

19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Yolculuk başlıklı konserde Dvorak, Turina, Mahler ve Schnittke’nin eserleri seslendirilecek.
Özgür Ünaldı (piyano), Özgecan Günöz (keman) ve Çağlayan Çetin’den (viyolonsel) oluşan Bosphorus Trio konserde Dvorak’ın Fa minör Trio’sunu (No.3, Op.65) seslendirecek.

Arkın Akçagül (piyano), Korcan Köstük (keman), Semih Tercan (viyola) ve Yaşar Köroğlu’dan (viyolonsel) oluşan Agora Piyanolu Kuartet Turina, Mahler ve Schnittke’nin piyanolu dörtlülerini seslendirecek.

Bosphorus Trio, keman, viyolonsel ve piyano için yazılmış geniş oda müziği repertuvarına yeni bir soluk getirip dinleyiciyle buluşturmak için mesafeleri idealleriyle aşıp bir araya gelen, profesyonel kariyerlerini güçlü bir amatör ruhla birleştirmeyi başaran üç genç ve çalışkan yorumcu tarafından kurulmuştur. Çok kısa süre içinde radyo programlarında ve klasik müzik çevrelerinde adından sıklıkla söz ettirirken birçok prestijli salon ve festivalde konserler vermiştir.

Grup üyelerinden Özgecan Günöz İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının başkemancı yardımcısıdır. Çağlayan Çetin Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi ve Orkestra Sion'un viyolonsel grup şefidir. Piyanist Özgür Ünaldı Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesidir.

“Önce biz” parolasıyla Türk bestecilerin eserlerini ortaya çıkarmayı, çarpıcı ve ilham verecek yorumlarıyla dinleyicilerde iz bırakmayı, kayıt projeleriyle ise ölümsüzleştirmeyi ilkeleri olarak belirleyen Bosphorus Trio, bu yönde adımlar atmaya kurulur kurulmaz başlamıştır. Buna en iyi örnek, yazılışından 68 yıl sonra Ferit Tüzün’ün Piyanolu Trio’sunun notasını ortaya çıkartarak Süreyya Operası’nda başarıyla gerçekleştirdikleri İstanbul prömiyeridir. Türk bestecilerin yanında klasik trio repertuvarının köklü eserlerine de yeni bir bakış açısı kazandırmayı, dünyada ilk kez seslendirircesine yorumlamayı hedefleyen Bosphorus Trio, müziğe, sanata, kültüre katkı yapabilmek için az rastlanır bir şekilde emek veren, yorulmayan, bıkmayan üç kişi değil, aslında tek bir enstrümandır.

İtalya’nın Siena kentinde düzenlenen Uluslararası Chigiana Akademisinde Alban Berg Quartet’in birinci kemancısı Günter Pichler ile aktif çalışma hakkını elde eden grup, akademi sonunda Günter Pichler’in tavsiyesi ve imzasıyla az sayıda katılımcının elde edebildiği “Merit Diploma” sahibi olmuştur.

Notacini.com’un destek ve girişimiyle dünyaca ünlü Baerenreiter Yayınevi ile nota sponsorluğu anlaşması imzalayan Bosphorus Trio, oda müziği edisyonlarının en iyisi olarak bilinen Baerenreiter Urtext ile prova ve konserlerini gerçekleştirmektedir. Bosphorus Trio özgün yorumlarıyla donanmış zengin bir repertuvarı taşıyan, Marmara'dan dünyaya açılan güçlü bir kültür gemisi olma yolunda adımlar atmaya devam etmektedir.

Agora Gençlik Senfoni Orkestrası üyelerinden oluşan Agora Piyanolu Kuartet çalışmalarına 2017 yılında başladı. Arkın Akçagül ve Yaşar Köroğlu eğitimlerini Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarında, Korcan Köstük Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında, Semih Tercan ise Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında sürdürmektedir.

Agora Piyanolu Kuartet, 2017 yılında Edirne’de 19. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışmasında mansiyon; 2018 yılında 2. Eğirdir Oda Müziği yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı. Sinan Dizmen ve Çetin Aydar ile çalışmalarına devam eden Agora Piyanolu Kuartet, yurt içinde ve dışında konserlerini sürdürmektedir.

20 Şubat – 10 Nisan tarihleri arasında Bilkent Konser Salonunda saat 20.00’de başlayacak konserlerin biletleri bilet.bilkent.edu.tr adresinden temin edilebilir.

 

YORUMLAR