Beta Gıda, yeni dönemde Avrupa ve ABD pazarını hedefliyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Beta Gıda, yeni dönemde Avrupa ve ABD pazarını hedefliyor
Beta Gıda, yeni dönemde Avrupa ve ABD pazarını hedefliyor

Bünyesinde bulunan dört markayla 300'ün üzerinde çay çeşidinin üretimini ve satışını yapan Beta Gıda, yeni dönemde Avrupa ve ABD pazarını hedefliyor

Adana ve Trabzon’da iki fabrikada üretim yaptıklarını ileten Beta Gıda Genel Müdür Mehmet Ali Uğur, ‘’Toplamda 10 ülkeye ihracat ve transit ticaret yoluyla satış yapıyoruz. Bu yıl ihracatta hedef pazarlarımız ABD ve Avrupa ülkeleri yer alıyor. 2022’de ihracat ve transit ticaret yoluyla yurt dışı satışlarımız toplam satışlarımızın yüzde 91,2’sini oluşturdu’’ dedi.

Faaliyetlerini 1978 yılından bu yana süründürdüklerine dikkat çeken Uğur, dünyanın önde gelen çay firmaları sıralamasında 12’nci sırada bulunduklarını ifade etti. Sri Lanka Çay Borsası’nda en yüksek miktarlarda alım yapan 10 firmadan biri oldukları bilgisini veren Uğur, ‘’Beta Gıda bünyesindeki siyah, beyaz, yeşil, sarı, Rooibos, Pu-erh, Oolong, bitki ve meyve çaylarımızla zengin çay çeşitliliğine sahibiz.

Aynı zamanda teabags, potbags, dökme ve press çay türünde üretimi yapıyoruz. Trabzon çay fabrikasında ürettiğimiz Türk çayları kategorisinde yer alan Kızıl Dem, Taç Yaprak, Yüksek Tepeler, Bergamot Rüyası ve diğer çeşitleri ile Dünya’da Türk çayı bayraktarlığını yaparken, ülkemizde ve Dünya’da Türk çay kültürünü yaşatan kültür elçisi olmaya devam ediyoruz’’ dedi.

YORUMLAR
En çok okunan haberler