Bankacılık uygulaması Lili 10 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Bankacılık uygulaması Lili 10 milyon dolar yatırım aldı!
Bankacılık uygulaması Lili 10 milyon dolar yatırım aldı!

Freelance olarak çalışan kullanıcıları hedef alan girişim, 10 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını duyurdu.

Bankacılık alanında artık görmeye alıştığımız yeni dijital bankacılık girişimler, farklı dikeylerde de çeşitlenmeyi sürdürüyor. Sadece freelance olarak çalışanların ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen Lili de bu girişimlerden bir tanesi.

Yeni bankacılık girişiminin CEO koltuğunda girişime aynı zamanda ismini de veren kurucusu Lilac Bar David oturuyor. Girişim CTO'su ise Liran Zelkha. Bu ikilinin en başta atıfta bulunulması gerekilen özelliği ise ikilinin daha önce bir dijital banka kurma tecrübeleri bulunması. İkili daha önce Tel Aviv'de İsrail'in ilk dijital bankalarından Pepper'ı kurmuş ve bu alanda tecrübe edinmişti.

New York merkezli olarak kurulan Lili, Amerika'da çalışan freelancer müşterilerine hizmet verecek. Lili bu alanda Visa ile anlaşmış ve kartlar Visa olarak basılarak müşterilere gönderiliyor. Lili, freelance çalışanlar için tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir hepsi bir arada çözümü geliştirdiklerine inandıklarını söylüyor. Bir banka hesabı ve finansınızı takip edebileceğiniz tüm araçlar uygulamada bulunuyor.

Lili'nin müşterilerine vaat ettiği bir diğer önemli güzellik ise, Lili'nin sadece müşterisi para kazandığı durumlarda kazanması. Yani hesap açılışı, başlangıç işlemleri ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Fakat freelancer ne zaman faaliyet göstermeye ve işlem yapmaya başlıyor, Lili burada belli bir komisyon almaya ve bu şekilde bir modelle kar elde etmeye çalışıyor. 

YORUMLAR