Aselsan'dan finansal teknoloji sözleşmesi

Medyaloji.net » teknoloji » Aselsan'dan finansal teknoloji sözleşmesi
Aselsan'dan finansal teknoloji sözleşmesi

Aselsan finansal teknoloji alanında yurt içi kuruluşlarla 129,7 milyon dolarlık sözleşme imzalandığını duyurdu

ASELSAN finansal teknoloji alanına giriyor.

Şirket KAP’a yaptığı açıklamada “ASELSAN ile finans alanında faaliyet gösteren yurtiçi kuruluşlar arasında 27/09/2021 tarihinde finansal teknolojiler alanında 129,7 Milyon Dolar + KDV tutarında bir sözleşme imzalanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2021-2026 yılları arasında yapılacağı belirtildi.

Şirketten konuya dair yapılan açıklamada “ASELSAN finans sektöründe yaşanan hızlı değişimleri gözeterek bu alandaki iş fırsatlarını değerlendirmek amacıyla organizasyonunu yapılandırdı.. Finansal teknolojiler alanına giriş, ASELSAN’ın hem önümüzdeki dönemde alacağı siparişlere, hem de müşteri portföyüne çeşitlilik olarak yansıyacak” dendi.

Finansal teknoloji alanındaki projelerin pek çok farklı alt başlığa ve gerek kamuda, gerek özel sektörde müşteri çeşitlendirmesine odaklanacağı ifade edilerek “yeni nesil bankacılık teknolojilerinden ödeme kaydedici cihazlara kadar muhtelif başlıklar içeren bu arenada artık ASELSAN ismi de yer alacak” değerlendirmesi yapıldı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Türkiye’mizin teknolojik bağımsızlık mücadelesi için 46 yıl önce yola çıktık. Savunma alanındaki liderliğimizin yanı sıra sağlıktan ulaştırmaya pek çok sivil alanda da ülkemizin ihtiyaçlarına zamanında cevap verdik. Bu sorumluluk bilinci ile bugüne kadar olduğu gibi yarın da teknolojik yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu alanda yaptığımız yatırımlara finansal teknolojiler alanına girerek yeni bir halka eklemekten memnuniyet duyuyoruz.

Savunma teknolojilerinde bugüne kadar kazandığımız her çeşit tecrübeyi finansal teknolojiler alanına da yansıtacağız. Donanımdan yazılıma kadar uçtan uca sistem teknolojisi üretebilme yeteneğimizi finansal teknolojilerde kullanacağız. Kamu yararını her zaman en üst seviyede gözeten ASELSAN bu yeni faaliyet alanında da kendisine ihtiyaç duyulan her başlıkta yer alacak.

Yerlileşme ve millileşme vizyonumuzu bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz her alana taşıdık. Finansal teknolojiler alanında göstereceğimiz faaliyetlerle hâlihazırda yurtdışından temin edilen ürün ve sistemleri üreterek önemli bir kaynağın ülkemizde kalmasının bir parçası olmak bizim için muazzam bir gelişmedir. Ayrıca, savunma teknolojilerinde sıklıkla kullandığımız bilgi güvenliği ve kriptoloji gibi alanlardakidonanım ve yazılım tecrübemizi ilerleyen dönemde finansal piyasalarda kullanılmak üzere ürünlere, sistemlere ve çözümlere dönüştüreceğiz. Bugün imzaladığımız 129,7 milyon ABD Doları tutarındaki sözleşme ile ülkemizin lider finans kuruluşlarının yanında finansal teknolojiler alanına giriş yapmaktan ve onların çözüm ortağı olmaktan büyük gurur duyuyoruz.”

YORUMLAR