Allianz'dan 100 milyon dolarlık yatırım!

Medyaloji.net » iş dünyası » Allianz'dan 100 milyon dolarlık yatırım!
Allianz'dan 100 milyon dolarlık yatırım!

Allianz 100 milyon dolarlık anlaşmayla beş Doğu Afrika sigorta şirketini satın almaya hazırlanıyor!

Küresel sigorta devi Allianz, beş Doğu Afrika sigorta şirketi üzerinde kontrol sağlayacak bir ortaklık açıklamasında bulundu. Beş sigorta şirketinin tamamı Jubilee Holdings Limited (JHL) isimli, bölgenin en büyük sigortacılık grubuna ait.

Tamamlanan ancak hala onay bekleyen iş ortaklığı Kenya, Tanzanya ve Uganda’daki mal ve kaza segmentini kapsıyor. Aynı zamanda, Burundi ve Mauritius’taki kısa vadeli segmenti içeriyor.

Jubilee Holdings Limited, hayat ve emeklilik sigortası faaliyetlerine ve sağlık sigortasına Kenya, Uganda ve Tanzanya’da devam edecek.

Yapılan anlaşmada Allianz, şirketleri 100 milyon dolara satın alacak ve Jubilee Holdings Limited hisselerin azınlığına sahip olacak. Buna ek olarak, Jubilee Holdings Limited’ın Kenya’daki bağlı kuruluşu, Allianz Insurance Company of Kenya Limited olarak anılacak.

1937 yılında Kenya’da kurulan Jubilee Holdings Limited, 353 milyon dolar değerinde brüt yazılan primlere sahip olan, çok uluslu bir finansal hizmetler şirketi.

İki grup da Doğu Afrika’da sigortacılık sektörünü genişletmek istiyor. Bunun için Jubilee Holdings Limited’ın bölgesel bilgisi, ağları ve prestijiyle, Alliaz’ın uzmanlığı ve kapasitesi bir araya getirilecek.

Dahası, anlaşmanın Africa Re, BIMA ve Safeboda gibi Allianz’ın mevcut yatırımlarıyla da sinerji oluşturması bekleniyor. Önceki yatırımların Afrika’nın birçok pazarında faaliyetleri var.

JHL’nin Başkanı Nizar Juma “Jubilee Insurance adına bu tarihi gelişmeden çok memnunuz” dedi. Açıklamasının devamında, “geçtiğimiz on yılda Doğu Afrika’da genişlemek isteyen birçok uluslararası şirket JHL ile işbirliği yapmak istedi. Allianz’la birlikte, şimdi  stratejik hedefleri JHL ile paralel olan ve genel sigortacılık sektöründeki uzmanlığı, ürünlerin çeşitliliğini ve derinliğini arttırabilecek ve müşterilerimize sunabileceğimiz risk yönetimi çözümleri sağlayabilecek bir ortağımız var” ifadesini kullandı.

Allianz Africa’nın Bölgesel Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölgesel CEO’su Coenraad Vrolijk, “Allianz önde gelen bir sigorta şirketi ve CIMA bölgesindeki kilit pazarlarda önemli bir yatırımcı. Fas, Nijerya ve Gana’da güçlü bir pozisyonu var” dedi.

 

YORUMLAR