57 Gbps fiber optik hız, artık mümkün

Medyaloji.net » youtube » 57 Gbps fiber optik hız, artık mümkün
57 Gbps fiber optik hız, artık mümkün

Mobilde 4.5 G'nin tartışıldığı bugünlerde internet erişimlerinde bir yeni rekor dah kırıldı. İnternet erişimlerinde 57 Gbps hız, artık mümkün…

Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan fiber optik altyapısı, Dünya’da ise yeni bir rekora ulaşmayı sağladı. Tam 57 Gbps hızı, artık mümkün… Teknoloji alanında yaşanan hızlı ilerleme, birçok alanda gelişmelerin kaydedilmesini mümkün kılıyor.

Bunun en güzel örneklerinden biri ise geçtiğimiz günlerde yaşandı. Fiber optik bağlantı üzerinde çalışan bilim adamları, var olan hızın çok daha yukarılara çıkarılması için yeni bir çalışma başlatmıştı. Nitekim uzun süren bu çalışmalar, meyvesini vermiş bulunmakta. Zira bilim adamları, fiber optik altyapısını kullanarak tam 57 gbps hızına erişmeyi başardı.

Bu sayede oldukça hızlı bir internetin de önünü açan bilim adamları, bu gelişmenin detaylarını kamuoyu ile paylaşmış durumda. Illinois Üniversitesi çatısı altında yapılan çalışmalar, 50 gbps hızının aşılmasını ve hatta altyapı sayesinde tam 57 gbps hızına ulaşılmasını mümkün kılmış durumda. Üstelik bu hıza ulaşmak, 185 derecelik ısı altında gerçekleşti. Geniş veri ağlarında kullanılması beklenen yeni nesil internet teknolojisinin oldukça büyük dosyaların aktarımında bir hayli işe yaraması bekleniyor.

2014 yılında gerçekleşen çalışmalarda 40 gbps hızına ulaşılmıştı. ABD eyaletlerinde yapılan çalışmalar, tam 2 yıl sonra büyük bir yol kat etmiş ve şimdilerde 57 gbps hızına ulaşmayı mümkün kılmışa benziyor. Tabi bu gelişme karşısında internetin nasıl bir hale geleceği merak ediliyor. İlerleyen yıllarda çok daha hızlı altyapı hizmetleri ile karşılaşacağımız da konuşulanlar arasında.

YORUMLAR