2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Medyaloji.net » ödül/başarı » 2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belli oldu
2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Bu yıl yedincisi düzenlenen 2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri açıklandı.

Attilâ İlhan Roman Ödülü’nün sahibi Zeynep Kaçar olurken, şiir dalındaki ödül Ömer Erdem'in oldu.

Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen yedinci Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplanan seçici kurulları bu yılki ödül sahiplerini belirledi. Roman dalındaki ödüle, Doğan Kitap Yayınları tarafından yayımlanan ‘Yalnız’ isimli romanıyla Zeynep Kaçar, şiir dalındaki ödüle ise Everest Yayınları’ndan çıkan ‘Güneş Kalır Bir Başına’ isimli kitabıyla Ömer Erdem değer görüldü.

Ödül seçici kurulu, Zeynep Kaçar’ı ödüle layık görürken gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Güncel bir konuyu, toplumsal kaygıları da gözeterek umutsuzluğun, çaresizliğin umuda dönüşebileceğini akıcı, sürükleyici bir dil ve kurgu ile anlatması nedeniyle ödüle layık bulunmuştur.”

Zeynep Kaçar ödüle dair duygularını, “Bir karanlığa hapsolmuş tüm kadınlar için umut dileyen bir roman ‘Yalnız’. Attilâ İlhan Roman Ödülü’ne layık bulunmak benim için büyük mutluluk ve onur" diyerek dile getirdi. 

Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2022 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nün Everest Yayınları’ndan çıkan ‘Güneş Kalır Bir Başına’ kitabı ile Ömer Erdem’e verilmesine karar verdi. Ödülün gerekçesi şu şekilde açıklandı: “2022 yılı Attilâ İlhan Şiir Ödülü, gelenekle moderni kaynaştıran bütüncül bakışı, titiz dize işçiliği, kendine özgü dili ve hayatla örtüşen canlı imgeleri göz önüne alınarak ‘Güneş Kalır Bir Başına’ adlı kitabıyla Ömer Erdem'e verilmiştir.”

 

YORUMLAR