Google Hacker'ların ekmeğine yağ sürüyor!

Medyaloji.net » youtube » Google Hacker'ların ekmeğine yağ sürüyor!
Google Hacker'ların ekmeğine yağ sürüyor!

Google'ın reklam uygulaması, YouTube aracılığıyla reklam veren ve ellerindeki hesapları yüksek meblağlardan satan Hacker'ların sayısının gün geçtikçe artmasına neden oluyor.

 İnternet kullanıcılarının kredi kartı bilgilerine ulaşmaya yarayan CV ve CVV numaraları aratmasında Google'da 9000 sonuç çıkıyor!

Sanal alemin en çok kullanılan video yükleme ve izleme sağlayıcısı YouTube bizi siber tehlikenin tam ortasında bırakıyor!

Youtube üzerinden reklam veren ve ellerinde ki hesapları yüksek fiyatlara satan Hackr'lar gün geçtikçe artıyor. CV ve CVV numaralarını öğrenme diye aratınca 9000 sonuç geliyor. Hacker'lar artık ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini satmak için YouTube videolarını kullanıyor. Halihazırda, on binlerce YouTube videosunda, çalıntı kartları satmak için ilanlar ve bilgiler bulunuyor .

Grubun araştırmasına göre Hacker'lar, ele geçirdikleri kartları satmak için YouTube videolarına reklam veriyorlar. Ayrıca, çoğu hacker, yasa dışı işlerle uğraşmak isteyecek potansiyel müşterilerine ulaşmak için kredi kartı numaralarının nasıl çalınacağına dair yöntemler ifade eden videolar hazırlayıp yüklüyorlar. Bunun üzerine YouTube hızlıca bir suç üniversitesi haline geliyor.

Google, YouTube üzerinde yasa dışı içeriğin barınmasına izin vermiyor ancak Google'ın da milyarlarca videoyu tek tek denetleme şansı yok. Şayet şikayet üzerine harekete geçebiliyor. Fakat şikayet üzerine silinen videolara karşın YouTube'da halen kredi kartlarının nasıl çalınacağını ifade eden 16 bin video bulunuyor . "CC ve CCV numaralarını çalmak" ifadelerini arattığınızda ise 9 bin sonuca ulaşıyorsunuz.

Google bu problemleri çözebilmek için videoları tarayacak bir emniyet yazılımı geliştirmeye çalışsa da bu iş basit değil ve daha uzun bir zaman , videoların vatandaşlar tarafından kontrol edilmesi lazım geliyor .

YORUMLAR