8 şişe =1 jean

Medyaloji.net » » 8 şişe =1 jean
8 şişe =1 jean

Orijinal jean markası Levi’s, sürdürülebilir tasarım girişiminin son halkası olan "geri dönüşümlü plastik şişelerden üretilmiş yeni bir jean koleksiyonu" hazırladı...

Levi’s geri dönüşümlü tepsi ve plastik şişelerden oluşan, tüketim sonrası atık malzemeleri içeren yeni bir jean koleksiyonunu piyasaya sürdü. Levi’s Waste.

Levi’s Global Başkanı James Curleigh “İlk günden bugüne, ürünlerimizi bir amaç ve hedef doğrultusunda tasarladık. Atıklara değer katarak insanların geri dönüşüm hakkındaki fikirlerini değiştirmeyi ve bunun sonucu olarak da çevrenin korunmasına daha fazla katkı sağlamalarını teşvik etmek istedik. Bu koleksiyonla yeni bir başlangıç için kaliteden, zarafetten veya modadan ödün vermek zorunda olmadığımızı ispat ettik” dedi.

Mutfak malzemelerinden polyester elyafa...

Yeşil soda ve şeffaf su şişeleri ile siyah yemek tepsileri gibi PET plastik veya polietilen tereftalat (termoplastik) malzemeler geri dönüşüm programları aracılığıyla toplandı. Şişeler ve yemek tepsileri renklerine göre bölümlere ayrıldı, incecik hale gelene kadar öğütüldü ve polyester elyaf haline getirildi. Daha sonra bu polyester elyaf, Levi’s Waste Less ürünlerine dönüşmek üzere pamuk ipliği ile dokundu.

Levi’s İlkbahar 2013 Waste Less koleksiyonu, 3,5 milyonun üzerinde geri dönüşümlü şişeden faydalanmayı hedefliyor. Koleksiyon, 2013 İlkbahar sezonunda modern görünümlü Levi’s 504 düz kesim jean'i tüketicilerle buluşturacak.


2009 yılında Levi Strauss & Co., çevreye daha az zarar vererek kıyafetlerini nasıl temizleyebileceklerine dair tüketicileri eğiten ve kullanılmış jean pantolonları çöpe atmaktansa başkalarına vermelerini teşvik eden “Gezegenimize Özen Gösterin” kampanyasını başlatmıştı. Bu hareketi, bazı modellerde son kat aşamasında su kullanımını %96’ya kadar azaltan yeni bir teknik olan “Az Su Tüketimi” izledi. Bu yıl “Az Su Tüketimi” koleksiyonu ile Levi’s 360 milyon litrenin üzerinde su tasarrufu sağlayacak. Better Cotton Kuruluşunun da üyesi olan Levi’s, pamuk yetiştirme prosesi esnasında su ve böcek ilacı kullanımını azaltarak ekonomik olarak yüz binlerce pamuk çiftçisini destekledi. Bu anlamda bugüne kadar LS&Co. 5 milyonu aşkın jean pantolonda Better Cotton malzemesi (daha iyi pamuk) kullanılmış oldu.

YORUMLAR