Vakıfbank’a uluslararası finans ödülü

Medyaloji.net » iş dünyası » Vakıfbank’a uluslararası finans ödülü
Vakıfbank’a uluslararası finans ödülü

Türkiye'deki 3 devlet bankasından biri olan Vakıfbank, Global Capital tarafından “Gelişmekte olan Piyasalardaki En İyi Finansal Kurum İhracı” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Uluslararası sermaye piyasalarının prestijli ve saygın medya kuruluşu Global Capital dergisi, gelişmekte olan piyasalardan 2016 yılında ihraç edilen tahvillerle ilgili 4 farklı kategoride ödül almaya hak kazanan işlemleri açıkladı. VakıfBank’ın coveredbond ihracı, ‘En İyi Finansal Kurum İhracı’ kategorisinde birinci oldu.

Gelişmekte olan piyasalardan 2016 yılında ihraç edilen toplam 150 milyar doların üzerindeki tüm tahvil ihraçları arasında ödül almaya hak kazandıklarını ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, şunları söyledi:

“Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz, 5 yıl vadeli, 500 milyon euro tutarındaki ülkemizin euro cinsi ilk coveredbond ihracının böyle bir ödüle layık görülmesi, bizleri son derece gururlandırmıştır. Daha çok gelişmiş Avrupa ülkeleri arasında yaygın bir sermaye piyasası ürünü olan coveredbond, bankamızın gerçekleştirmiş olduğu işlem ile hem ülkemizdeki diğer Türk bankalarının hem de bölgemizdeki diğer gelişmekte olan piyasalardaki bankaların dikkatini çekmiştir.”

YORUMLAR