Tanı’nın Yeni Genel Müdürü Hülya Varlık Oldu!

Medyaloji.net » iş dünyası » Tanı’nın Yeni Genel Müdürü Hülya Varlık Oldu!
Tanı’nın Yeni Genel Müdürü Hülya Varlık Oldu!

Türkiye’nin 15 Yıllık Müşteri İlişkileri Yönetimi Şirketi Tanı’nın Genel Müdürü Hülya Varlık Oldu!

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren, omnichannel (çoklu kanal) yaklaşımla müşteri odaklı entegre pazarlama çözümleri, analitik danışmanlık ve firmaların ihtiyaçlarına özelleşen butik CRM hizmetleri sunan Tanı’nın yönetiminin başına Hülya Varlık getirildi. İş hayatına Koç Holding’de başlayan ve 2002 yılından bu yana Tanı bünyesinde çeşitli görevlerde başarılı çalışmalara imza atan Varlık, Mart başı itibariyle Tanı’ya liderlik etmeye başladı.

Türkiye’de sadakat programlarına, CRM faaliyetlerine omnichannel yaklaşımla öncülük eden Koç Topluluğu şirketlerinden, Tanı’nın yeni genel müdürü Hülya Varlık oldu. Hülya Varlık, İTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra İTÜ Mühendislik Yönetimi’nde yüksek lisansını ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nde MBA’ini tamamladı.

İş hayatına Koç Holding’de başlayan Varlık, 1998-1999 yılları arasında ABD’de Dun & Bradstreet’te İş Geliştirme ve Program Yönetimi’nde Yönetici Adayı rollerini üstlenirken, 2001-2002 yılları arasında Turkcell Veri Ambarı, Veri Analitiği Takım Lideri olarak görev yaptı. Evli ve bir çocuk annesi olan Hülya Varlık, Tanı bünyesinde son 15 yılda, İş Geliştirme ve Kanal Yöneticiliği’nden, Segment ve Marka Yönetimine, Veri yönetiminden, İnovasyon birimlerine kadar farklı alanlarda liderlik yaptı.
Türkiye’nin önde gelen dijital odaklı CRM şirketlerinden biri olan Tanı hali hazırda, 23 farklı sektörden 170’e varan markaya, çoklu kanal yapısında Sadakat Programları, Dijital Pazarlama Uygulamaları, Veri Yönetimi ve Analizi Hizmetleri ve Veri Tabanı Pazarlama konularında hizmet veriyor. Tanı, son dönemde müşteriyi merkeze alan, mobil ödeme ile alışveriş yaptıkça tüketicileri hayal ettikleri ürün ve deneyimlere ulaştıran, lokal markalarda da yaygınlaşan yeni mobil uygulaması Chippin’le de sadakat dünyasına yenilik katıyor.

Çalıştığı firmalara müşteri odaklı, yenilikçi ve butik CRM çözümleri sağlamak ve bu alanda yeni ürünlerle büyümek amacıyla 2017’de çalışmalarını hızlandıracak olan Tanı, Chippin uygulamasını yaygınlaştırmayı, Büyük Veri ve dijital dönüşüm gibi alanlar başta olmak üzere, mevcut hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR