OnePlus 5'e yakından bakın

Medyaloji.net » teknoloji » OnePlus 5'e yakından bakın
OnePlus 5'e yakından bakın

Geçtiğimiz gün tanıtılan OnePlus’ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus 5'e daha yakından bakalım.

Akıllı telefon pazarındaki dengeler, son yıllarda Çin menşeili firmaların lehine doğru değişmeye başladı. Her ne kadar sektöre yön veren isimler Apple ve Samsung gibi görünse de Çinli akıllı telefon üreticileri de önemli bir ivme yakalamış durumda. Son paylaşılan verilerde Samsung’un pazar payı yüzde 23 seviyelerindeyken, Apple’ın payı ise yüzde 14 civarındaydı. Bu ikiliyi izleyen üç firma ise Huawei, Oppo ve Vivo’yu. Sıralama da daha altlara doğru baktığımızda Xiaomi, ZTE ve OnePlus gibi isimler öne çıkıyordu.

Bu üreticiler arasında özellikle OnePlus için bir parantez açmak gerekiyor. Çünkü OnePlus, akıllı telefon pazarına rakiplerine oranla çok sonradan giriş yapmış bir firma. Zira OnePlus ilk telefonunu 4 yıl önce satışa sunmuştu. Sadece 4 yıllık bir süreç içerisinde bu kadar popüler ve konuşulan bir firma olmak pek de kolay bir iş değil.

OnePlus’ın akıllı telefon pazarındaki payını bu kadar hızlı bir şekilde arttırmasının en önemli nedeni, firmanın Apple vari bir politikaya sahip olması. Zira Çinli üretici yalnızca amiral gemisi sınıfına hitap eden modeller üretiyor. Üstelik, Apple’ın aksine geliştirdiği üst segment modelleri çok makul fiyatlardan satışa sunuyor. Aynı geçtiğimiz gün tanıtılan OnePlus 5 modelinde olduğu gibi. Peki OnePlus 5 özellikleri baz alındığında kullanıcılara neler vaat ediyor? Dilerseniz biraz bu konu hakkında bilgi verelim.

OnePlus 5 özellikleri ile ilgili en dikkat çekici husus, cihazın Snapdragon 835 yonga setini kullanıyor olması. Bilindiği üzere bu yonga seti şu an piyasadaki en güçlü yonga seti olarak lanse ediliyor. 8 çekirdekli bir işlemci yapısına sahip olan yonga setinin içerisinde 4x2.5GHz Kyro ve 4x1.9GHz Kryo çekirdekleri bulunuyor.

OYUN PERFORMANSI MÜKEMMEL

8 çekirdekli CPU mimarisine GPU tarafında Adreno 540 eşlik ediyor. Adreno 540, oyun performansı bakımından sınıfın en iyi GPU’su olarak gösteriliyor.

Kısacası, OnePlus 5, yonga seti ve performans açısından kullanıcılarını üzmeyecek bir telefon. Üstelik bu yonga setinin, güç tasarrufu açısından da selefi modellere göre daha üstün olduğunu da belirtelim.

Günümüz amiral gemisi modellerinin geneli 4GB RAM ile satışa sunuluyor. Bunun için çok fazla geri gitmeye gerek yok. 21 Nisan’da satışa sunulan Galaxy S8 ya kısa süre önce raflardaki yerini alan Xperia XZ Premium modellerine baktığımızda, iki cihazda da 4GB RAM kullanıldığını görebiliriz. Üstelik bu iki cihaz da yonga seti olarak aynı OnePlus 5 gibi Snapdragon 835 kullanıyor.

8 GB RAM

Çin’de genel olarak 6GB RAM kullanan telefonlar fazla olduğu için, OnePlus 5’te de min. 6GB RAM tercih edilmiş durumda. Zira geçtiğimiz sene satışa sunulan OnePlus 3T’de de 6GB RAM tercihlenmişti.

Fakat bu RAM miktarı benim için yeterli değil derseniz, OnePlus 5’in 8GB RAM’li versiyonu da mevcut. Ayrıca dip not olarak belirtelim. OnePlus 5, Nubia Z17’den sonra 8GB RAM kullanan 2. akıllı telefon.

Elbette şu da bir gerçek. Çok ekstrem bir durum söz konusu olmadığı sürece 8GB’lık RAM’in telefonun performansına öyle önemli bir katkısı da bulunmuyor.

OnePlus 5 tanıtılmadan önce en çok tartışılan konulardan birisi de telefonun sahip olduğu ana kamera modülüydü. Genel kanı OnePlus 5’in çift ana kamera ile geleceği yönünde olsa da bu durumun aksini savunanların sayısı da azımsanacak kadar düşük değildi.

GERÇEKÜSTÜ FOTOĞRAFLAR

Sonuç olarak OnePlus 5, biri 16MP diğer 20MP olan çift ana kamera ile satışa sunuldu. Bu kameralardan 16MP olanı f/1.7 diyafram aralığına sahipken, 20MP olanı ise f/2.6 diyafram aralığına sahip. Ayrıca bu kamera da otomatik odaklanma, yüz tanıma, HDR, panorama, dokunarak odaklanma gibi özellikler de mevcut.

OnePlus 5’in ön yüzüne baktığımızda ise 16MP’lik f/2.0 diyafram aralığına sahip bir selfie kamerası ile karşılaşıyoruz. Cihazın arka kamerası 30fps’de 2K, 60fps’de ise 1K video kaydı yapabilmek yeteneğine sahip. 

YORUMLAR
En çok okunan haberler