K2 İletişim Hizmetleri, SkyAtlas’ı müşterileri arasına ekledi

Medyaloji.net » iş dünyası » K2 İletişim Hizmetleri, SkyAtlas’ı müşterileri arasına ekledi
K2 İletişim Hizmetleri, SkyAtlas’ı müşterileri arasına ekledi

K2 İletişim Hizmetleri, müşteri portföyüne SkyAtlas’ı dahil ederek iş dünyasında yankı uyandırdı.

 SkyAtlas, geliştirdiği “Canlı Dikey Ölçeklendirme” teknolojisi ile şirketlerin ve özellikle IT profesyonellerinin kabusu olan ani sunucu talebi değişimlerine hızlı ve maliyet etkin çözüm üretmiştir. Dünyada sadece SkyAtlas tarafından geliştirilmiş olan bu teknoloji ile firmalar ilave sunucu ekleme maliyeti ve onun getirdiği birçok operasyonel yükten kurtulmaktadır. Artan veya azalan sunucu trafiğine göre sunucu kaynaklarını aynı şekilde arttırıp azaltabilen bu yenilik ile SkyAtlas, endüstriye gerçek “Kullandığın Kadar Öde” imkânını sunmaktadır.

Teknolojisini, dünyanın en önemli firmalarının desteği ile kurulmuş olan OpenStack Bulut Bilişim Platformu üzerinde geliştiren SkyAtlas, bu özelliği ile de Türkiye’nin ve MENA Bölgesinin OpenStack platformunu kullanan ilk Bulut Servis Sağlayıcısı olmuştur. Esnek ve modüler OpenStack mimarisi ile SkyAtlas Türkiye’de Nesne Depolama (Object Storage) hizmetini bulut üzerinden veren ilk firma olma başarısını da göstermiştir.
OpenStack, Rackspace Cloud ve NASA tarafından geliştirilen, bulut bilişim (cloud computing) alt yapısı olarak kullanılan bir açık kaynaklı teknoloji platformudur. OpenStack, hesaplama, veri depolama ve ağ gibi dağınık yapıda olan bulut bilişim teknolojilerini bütünleşik olarak sunar.

YORUMLAR