İHA muhabirini işinden etti

Medyaloji.net » medya » İHA muhabirini işinden etti
İHA muhabirini işinden etti

İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülerin Denizli'de çekildiği belirtilen "tilki yiyen yılan" haberinin Florida kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Asparagas haberi yapan muhabirin işine son verildi.

İnternette paylaşılan görüntülerde ormanlık alanda bir yılan, av için yakaladığı tilkiyi önce sokarak zehirledi. Yılanın zehri kısa sürede tilkinin vücuduna yayılırken tilki, sersemleyerek yere yığıldı. Yılanın son öldürücü darbesi ise yerde geliyor. Tilkiyi boyun bölgesinden saran yılan, hayvanı boğarak öldürüyor.

İHA DENİZLİ DEDİ, GERÇEK FLORİDA ÇIKTI

İhlas Haber Ajansı, görüntünün Denizli Honaz'da çekildiğini yazdı. Ancak görüntünün Türkiye değil Florida kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Eşi ve kızıyla birlikte doğal parkta bu olaya şahit olup fotoğrafı çeken James, "Eğer hiç vahşi bir hayvanla karşı karşıya kalmadıysanız bu ana tanıklık ettiğiniz için çok şanslısınız" dedi.

İHA'DAN AÇIKLAMA

Fotoğrafların ABD'nin Florida eyaletinde çekildiğinin ortaya çıkmasının ardından ajanstan yapılan açıklamada, yerel muhabir suçlanarak, "Asla kabul edilebilecek bir hata değildir" denildi.

İHA'dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"23 Mayıs Pazartesi günü Denizli’den geçtiğimiz “Yılana Saldıran Tilkinin Acı Sonu” başlıklı haberimizin Türkiye’de değil, Amerika’da meydana geldiği anlaşılmıştır. Muhabirimizin yerel web sitesinden alıp, temel gazetecilik kurallarını hiçe sayarak gerekli araştırma ve inceleme yapmadan web sitesinin asparagas haberini doğru kabul edip İHA’ya göndermesi asla kabul edilebilecek bir hata değildir. Yaklaşık çeyrek asırdır; doğru, hızlı ve objektif haberciliği ilke edinen İhlas Haber Ajansı (İHA) olarak, böyle bir hatadan dolayı hem abonelerimizden hem de kamuoyundan özür diler, bu hatayı yapan muhabirin kurumla ilişiğinin kesildiğini saygılarımızla arz ederiz."

YORUMLAR