GTA Online, darphane gibi çalışıyor!

Medyaloji.net » teknoloji » GTA Online, darphane gibi çalışıyor!
GTA Online, darphane gibi çalışıyor!

Take Two bünyesindeki Rockstar Games tarafından geliştirilen GTA Online, hala darphane gibi çalışmaya devam ediyor. İşte detaylar.

 GTA V ilk olarak PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. 2013 yılında raflardaki yerini alan oyun, sadece 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde yapımcısına 1 milyar dolar kazandırmıştı. Oyunun sağladığı bu başarı her kesimden insanın dikkatini çekmiş ve bazı sanatçılar (L. Lohan gibi) GTA V’te izinleri olmadan telif ihlali yapıldığı gerekçesiyle Rockstar Games’e dava açmıştı. Sonuç olarak bu davaların kazananı da yapımcı ekip oldu. GTA V’in satışa sunulmasından kısa bir süre sonra, oyunun sahiplerine ücretsiz olarak sunulan GTA Online’da aynı başarıyı gösterdi. GTA Online içerisinde bulundurduğu mikro ödeme sistemi sayesinde, yapımcısına milyonlar kazandırdı ve kazandırmaya da devam ediyor.

Take Two, 30 Haziran ile birlikte sona eren mali çeyreğe ait bazı raporları paylaştı. Bu raporlara göre, firmanın elde ettiği kar marjının önemli bir bölümü GTA Online sayesinde karşılanıyor.

Açıklanan rakamlara göre, GTA Online gelirleri geçtiğimiz yıla göre yüzde 72 oranında artmış durumda. Take Two bu durumun oyun içerisindeki bazı mikro ödeme standartlarının iyileştirilmesi ile alakalı olduğunu savunuyor.

Elbette GTA Online’ın çıkışından 4 sene sonra bile bu kadar sevilmesinin temel nedeni, oyunun sürekli güncelleniyor olması. Rockstar Games bu konuda işi sıkı tutuyor.

YORUMLAR