Gizli reklam skandalı!

Medyaloji.net » medya » Gizli reklam skandalı!
Gizli reklam skandalı!

Geçtiğimiz hafta lahmacun yerken objektiflere yakalanan kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay’ı köşesine taşıyan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, araya da gizli firma reklamı almayı ihmal etmedi.

 a24.com.tr'de yer alan habere göre; Geçtiğimiz hafta, her fırsatta ekmekten uzak durulması gerektiğini belirten kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay’ın büyük bir iştahla lahmacun yerken fotoğrafının çekilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Olay, sosyal medya da dahil olmak üzere pek çok mecrada hem eleştirilmiş hem de espri konusu yapılmıştı. Olay gününden bu yana herkes Karatay hocayı ve iştah açıcı fotoğrafını konuşuyor. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan ise konuya en zeki eleştiriyi getirdi.

Zira Hakan, konuyla ilgili izlenimini aktarırken araya reklam da almayı ihmal etmemiş. Yazısında Canan Karatay'a "Ah Canan Karatay ah" diye seslenen ahmet hakan her yerde karşısına çıkan iştah açıcı o fotoğraf sonunda "Hemen mahallede yeni açılan Develi’den iki lahmacun, bir Adana patlattım..." dediği cümlede açıkça ve özendirici bir şekilde firma adı kullanarak Hürriyet Yayın İlkelerine de aykırı olan reklam yayın kurallarını açıkça ihmal etmiş görünüyor.

Köşe yazılarında reklam ile başı pek çok kez derde giren ve bu nedenle geçmişte “gizli telefon reklamı” nedeniyle Cengiz Semercioğlu’nu dahi ombudsman Faruk Bildirici aracılığıyla uyaran gazete yönetiminin Ahmet Hakan ile ilgili takınacağı tavır şimdiden merak konusu.

İşte o yazı

ŞU haberle kaynıyor ortalık:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvador’da protesto edildi.
Erdoğan’ın korumaları protestocuları dövdü.
*
Konu uzamış ve büyümüş durumda:
Ekvador makamları rahatsızlıklarını dile getiriyor.
Dayak yiyenler açıklama üstüne açıklama yapıyor.
Konu sosyal medya aracılığıyla küreselleştikçe küreselleşiyor.
*
Bırakılsaydı da üç-beş kişi protestosunu yapsaydı, ne olurdu?
Ne mi olurdu?
O protesto, kimsenin dönüp de arkasına bile bakmayacağı, haber olmaya bile layık
bulunmayacak çok basit ve çok sıradan bir protesto olarak kalmaya mahkûm olurdu.

Yazının devamı için tıklayın...


 

 

YORUMLAR