Dijital medyanın yeni aklı DigiLUP, Türkiye’de…

Medyaloji.net » iş dünyası » Dijital medyanın yeni aklı DigiLUP, Türkiye’de…
Dijital medyanın yeni aklı DigiLUP, Türkiye’de…

MMR tarafından dijital medyadaki veri madenciliği için oluşturulan DigiLUP, teknik altyapısıyla fark yaratıyor. Sistem, kullanıcısına metin, fotoğraf ve logolar üzerinden 200’ü aşkın analiz çeşidi sunuyor.

Konu ile ilgili olarak medyaloji.net’e açıklamada bulunan Media Mining Room (MMR) Müdür Yardımcısı Neslihan Kabaoğlu; dijital medya takibinin yeni hallerini anlattı. Kabaoğlu, sosyal medya mecralarıyla yaptıkları anlaşmalar sayesinde DigiLUP ile daha çok dataya erişim imkanı sağladıklarını kaydetti.

İşte Neslihan Kabaoğlu’nun, metin ve fotoğraf analizleriyle fark yaratan DigiLUP ile ilgili Medyaloji’ye yaptığı birbirinden çarpıcı o açıklamalar:

SOSYAL MEDYA UYGULAMALARINDA GİZLİLİK ANLAŞMASI VAR

> Medya ve özellikle de sosyal medya ölçümlemesini bu denli önemli kılan şey nedir? Bu konuda ölçümleme şirketlerinin ve bu şirketlerden hizmet alanların karşılaştığı sorunları paylaşmanız mümkün mü acaba?

Sosyal medya, çok hızlı tüketilen bir mecra haline geldi. Bir anda bir konu trend topic olabiliyor veya bir anda markanızla ilgili kontrolünüz dışında çeşitli paylaşımlar yapılabiliyor.

Hal böyleyken, Sosyal medya için geleneksel medyaya bakış açınızdan farklı bir bakış açısı geliştirmeniz gerekiyor.
Sosyal medyada yer alan verilerinizin takibini yapmak için farklı varyasyonlar oluşturmak zorunda kalıyorsunuz. Sosyal medya uygulamalarının gizlilik anlaşmaları var ve her paylaşıma ulaşma noktasında istediğiniz sonucu alamayabiliyorsunuz.



Ayrıca, dataya ulaşsanız bile, binlerce veriden bahsediyoruz, tüm dataya ulaşmak da bazen çözüm olamayabiliyor. Bu datadan, çalışmalarınıza katkı sağlayacak nitelikli bilgiyi çıkarmanız gerek.

Çeşitli analizler, erişim bilgileri, kıyaslamalar, kurumsal hesaplarınızın beğeni sonuçları gibi, verilerden bazı sonuçlar elde etmek önemli. 

> DigiLUP’ı hayata geçiren MMR’ı biraz anlatabilir misiniz? Firma, ne zaman kuruldu ve sektöre hangi konularda hizmet sunuyor?

MMR, medyada veri madenciliği üzerine çalışmak amacıyla 2014 yılında kuruldu. Bu alanda, dünyadaki teknolojilerle birlikte, yeni çözümler oluşturuyoruz. Dijital Medya’daki veri madenciliği için oluşturduğumuz yeni DigiLUP sistemi gibi.

AKILLANDIRMA İLE DUYGU DURUMU DAHİL 200’Ü AŞKIN ANALİZ

> Sosyal medya ölçümleme ve analizleri sunan DigiLUP tam olarak nedir? Kişi, kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu hangi hizmetleri sunuyor? 

DigiLUP, bir süredir sektörde gözlemlediğimiz ihtiyaçlar üzerine oluşturduğumuz yeni bir sistem. Yurtdışı bağlantılarımızla Türkiye’de kullanıma hazırladığımız bir teknoloji.

DigiLUP ile dijital medyadaki verilerinize, 198 ülke ve 182 dildeki 150 milyona yakın kaynakta, tarama yaparak, çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Sistem, verileri akıllandırma imkanı ile birlikte, 200’ü aşkın analiz oluşturmamızı sağlıyor.

Duygu analizi, Demografik bilgiler, Kullanıcı analizleri, logo arama, iletinin erişim bilgilerine ulaşma gibi bir çok, değerli sayısal bilgiler, DigiLUP ile otomatik şekilde oluşturulabiliyor. 

> Duygu analizi yapabilen DigiLUP sisteminin kullanıcıya sunduğu en büyük avantajlar nelerdir?

DigiLUP sistemi, Türkiye’deki kullanıcılar için, Twitter anlaşması bulunan yabancı bir partnerle işbirliği yapıyor. Dijital Medya ve sosyal medyadaki diğer uygulamalar için, özel tarama sistemleri var.

Böylelikle, hem ilgi alanınızdaki kurumsal sosyal medya hesapları hem de markanızın geçtiği tüm iletilere hızlı ve eksiksiz şekilde ulaşabiliyorsunuz.

FOTOĞRAF VE LOGO TANIMA SİSTEMİYLE ÖZEL RAPORLAMALAR

> DigiLUP, kendisinden hizmet alanlar ve alacak olanlara ne gibi katkıları sağlıyor veya sağlayacak? 

İnternet sitelerinde, blog ve forumlarda, sosyal medya uygulamalarında markaları geçtiğinde hemen bilgi sahibi olabilecekler.

Kullanıcının ihtiyacına göre oluşturacağımız; kriz takibi, periyodik raporlamalar, analizler vb. birçok hizmet, dijital medyada yer alan veya yer almak isteyen markaların işini kolaylaştıracak, gelişimine katkı sağlayacak.

Sosyal medya verilerinin %80’i fotoğraf içeriyor. DigiLUP, fotoğraf ve logo tanıma sistemiyle de özel raporlamalar sunuyor. Örneğin; bir kahve markasının bardağındaki logonun ne kadar iletide yer aldığına dair bir sonuca, DigiLUP ile ulaşabiliyoruz.

DigiLUP ile akıllandırılmış, hap bilgiye ulaşmanız mümkün. Tüm verileri görme imkanınız olduğu gibi; iletileri ayrıştırılmış, kıyaslanmış, sayısal bilgilere dayandırılmış şekilde de görebiliyorsunuz. Filtrelendirerek oluşturduğumuz, Akıllı Dashboard’lar işinizi kolaylaştırıyor.

Sistem tamamen, dataları hızlı ve eksiksiz toplamak için yeni bir teknoloji kullanıyor. Toplanan dataların nitelikli bilgiye dönüşmesi için de uzmanlaşmış ve otomatize edilmiş bir içerik oluşturma sistemi bulunmakta.

 

> Yabancı partnerinizin Twitter ile bir anlaşması olduğunu biliyoruz. Nedir bu anlaşmanın kapsamı ve avantajı?

 Twitter, anlaşması dışındaki şirketlere, uygulamasında yapılan tüm paylaşımlara ulaşma imkanı sunmuyor. Bunun için, Twitter ile bir sözleşme yapmanız ve tüm datayı görebilme hakkını elde etmeniz gerekiyor. Bu anlaşma ile bu uygulamadaki tüm paylaşımlara, eksiksiz ulaşmış oluyoruz.


HAKARET NİTELİĞİNDEKİ İÇERİKLERİ ANINDA TESPİT EDİYOR

> Sistem ile ilgili dikkatimi en çok çeken konu; DigiLUP’tan hizmet alanlar kendileriyle ilgili olumsuz içerikleri ve hakaretleri anında görebiliyor. Özellikle itibar yönetimi konusunda böyle bir özellik herkesin mumla aradığı bir şey. Bu özellik hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

 Az önce de belirttiğim gibi, DigiLUP ile içeriğe dönük otomatik analizler yapabiliyorsunuz. Bunun içinde, sizin için olumlu-olumsuz veya hakaret niteliğinde olan içerikleri anında tespit etmek de var.

Müşterilerimizle birlikte çalışarak, markanın kriz kelimelerini belirleyip, markayla yan yana geçtiğinde bilgilendirilmek üzere bir kural tanımlayabiliyoruz sisteme.

Örneğin; Bir havayolu şirketi terör ile birlikte anıldığında veya popüler kullanıcılardan biri markanızla ilgili olumlu-olumsuz yorum yaptığında, otomatik olarak bilgilendirme yapılabiliyor. Bu tarz örnekleri çoğaltabiliriz.


DigiLUP’a “EN İYİ ANALİZ VE RAPORLAMA YAZILIMI ÖDÜLÜ”

> Sanırım DigiLUP sistemi CROWD’tan “En iyi analiz ve raporlama yazılımı ödülü”nü de almış. Sistem hangi özelliği ile bu ödüle yayık görüldü?

 Evet, DigiLUP 200’ü aşkın analiz seçeneğiyle öne çıkıyor. Şeffaf çalışmalarıyla tanınan Crowd’dan bu alanda ödül alması, sistemin başarısını da gözler önüne seriyor.

> Son olarak neler söylemek istersiniz?

DigiLUP, dünyadaki tüm dijital medya verilerinize ulaşabileceğiniz ve bu verilerden anlamlı sonuçlar çıkarabileceğiniz, yeni bir çözüm. Böyle bir sistemi, Türkiye’deki markaların kullanımına açmak ve bu sektöre katkı sağlamak bizi heyecanlandırıyor.

Sistem özellikleri ve detaylı bilgi: info@mmrsystem.com

YORUMLAR