TV8 spikerlerinden GETEM’e anlamlı destek

Medyaloji.net » pr » TV8 spikerlerinden GETEM’e anlamlı destek
TV8 spikerlerinden GETEM’e anlamlı destek

TV8 Ana Haber spikeri Kaan Yakuphan ve Gün Ortası Bülteni ile ekranlara gelen Bilge Yurtdagülen anlamlı bir çalışmaya imza attılar.

Görme Engelli vatandaşlarımızın gönüllü kitap okuma faaliyetlerine ne kadar ihtiyacı olduğunu vurgulamak adına GETEM için gönüllü olarak kitap okuyan ünlü spikerler, seçtikleri kitapların kendi seslerinden kayıtlarını merkeze teslim ettiler.

Gönüllü kitap okumanın önemi ile ilgili olarak bir de özel habere imza atan tv8 Haber Merkezi ilkeli dürüst ve farklı yayıncılığı ile beğeni toplamaya devam ediyor. 

GETEM DESTEK BEKLİYOR

2006 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde görme engelliler için hizmet veren dijital kütüphanede kitaplar gönüllüler tarafından seslendiriliyor ve o seslendirilen kitaplar görme engelliler tarafından internet üzerinden dinlenebiliyor.

Tv8 ile gerçekleştiren ve herkese örnek olması hedeflenen çalışma ve GETEM ile ilgili olarak GETEM Sorumlusu Engin Yılmaz, “Görme engelli arkadaşlarımızın tercih ettiği kitaplardan oluşan bir listemiz var. Roman, hikaye tarzı kitaplarımız var şiir yani edebiyat deneme tarzı kitaplarımız var, bunun yanı sıra ders kitaplarımız var. Listemizden seçim yapılıyor ve okumaya başlıyorlar. Digital kütüphanemizde şu an 8 bine yakın kitap var. Sayımız sürekli artıyor. Bu anlamda basının bize vereceği desteğe ihtiyacımız var, bu çalışmada bize destek veren tv8 haber merkezine teşekkürlerimizi sunarız”
YORUMLAR
En çok okunan haberler