Oda servislerini artık robotlar yapacak

Medyaloji.net » teknoloji » Oda servislerini artık robotlar yapacak
Oda servislerini artık robotlar yapacak

Tatilinizi geçirmeye gittiğiniz otelde size servis yapanlar robot olsa şaşırır mıydınız?

Yakın gelecekte Cupertino’daki yüksek teknolojili Aloft Oteli’nde kalmayı planlayan misafirleri bir sürpriz bekliyor olacak. Odalarından çıkarken üç adım karşılarında bir robotu havlu ya da kahvaltı taşırken görebilirler. Bu robot Starwood Property’nin otellerde oda servisi yapmaları için programlanan yeni Butler’ı(Projedeki adı A.L.O. Butlr). 45 kilo ağırlığında olan bu robot, müşteriyle iletişim için 7 inç tablet ekranı, 4G ve WiFi desteğiyle (böylece Butler asansördeyken de kendisine sağlıklı bir biçimde ulaşılabiliyor) tasarlanmış.

Butler’ın şu anki çalışma şekli müşteriyle tamamen birebir değil. Önce resepsiyonu arıyoruz ve isteğimizi bildiriyoruz. Sonrasında resepsiyon Butler’a isteğimizi tedarik edip odamızın koordinatlarını vererek gönderiyor. Kapımızın önüne gelince oda telefonumuzu arayıp gayet kibar bir şekilde “Merhaba, ben Butler teslimatınızı getirdim” diyor. Kapıyı açıp teslimatımızı aldıktan sonra “Başka bir isteğiniz var mı?” diye sorup varsa resepsiyona bağlayacak seçenek, yoksa her şey tastamam seçeneği 7 inçlik tabletinde beliriyor.

The A.L.O. Butler aslında, yeni bir robot firması olan California Startup Savioke’un, SaviOne olarak tasarladığı ürünün papyonlu bir görünüme sokulup birkaç özellik eklenmiş hali. Aloft Otel Butler’ı şimdilik deneme aşamasında ve eğer başarılı bulunursa 100’ün üstünde olan oteller zincirlerinin hepsinde mutlaka 1 ya da 2 tane Butler kullanmak istiyor.

YORUMLAR