'Kahveci yaşasaydı AKP'nin A'sı olmazdı'

Medyaloji.net » anamenü » 'Kahveci yaşasaydı AKP'nin A'sı olmazdı'
'Kahveci yaşasaydı AKP'nin A'sı olmazdı'

SKYTURK360’ta Hilmi Hacaloğlu ile Şimdi Söz Sizde programına konuk olan Cihan Kahveci kazadan 19 yıl sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu.

1993 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci Skytürk360 ekranlarında yayınlanan Şimdi Söz Sizde'de Hilmi Hacaloğlu'na konuk oldu.

Cihan Kahveci, “Bugüne kadar bu kazadır veya değildir demedik ancak Turgut Özal’ın zehirlendiği kesinleşir ise bu kaza ile ilgili de araştırma isteyeceğiz” dedi ve ekledi: “Özal'ın zehirlendiği kanıtlanırsa bu ölümlerin hepsinin bir zincir olduğu ortaya çıkacak.”

''ESAS ÖZAL, BABAM ADNAN KAHVECİ'DİR''
Babası ile Turgut Özal’ı da kıyaslayarak “esas Özal babam Adnan Kahveci’dir” diyen Cihan Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü:
Orijinal Özal, babamın kendisidir. Özal'ın uygulamaya koyduğu birçok proje babamdan çıkıyordu. Reformlar babama aittir.”

BABAMIN SEMRA ÖZAL İLE İLİŞKİSİ İYİ DEĞİLDİ”
Babasının ölümünden sonra Mesut Yılmaz ile pek ilişkilerinin olmadığını, babasının çevresindeki insanlardan sadece Işın Çelebi’nin vefalı davrandığını söyleyen Cihan Kahveci, “babamın Semra Özal ile ilişkisi iyi değildi. Semra hanım bazı noktalarda babamın önünü kesti. Babamın rakibi olduğunu bildiğim Mesut Yılmaz’ı kaza sonrası bir tek cenazede gördük daha sonra bizi ne aradı ne sordu” dedi.

''KAZA JANDARMA BÖLGESİNDE MEYDANA GELMESİNE RAĞMEN JANDARMA 2 SAAT GECİKTİ''
“Açılışı 5 Şubat 1993’te gerçekleştirilecek bir yoldan sabaha karşı İstanbul’a dönüyorduk. Tabelalardan kaynaklı bir sorun nedeniyle babam durdu ve bir işçiye yol sordu. O işçinin yönlendirmesi ile yolumuzu değiştirdik” diyerek ters yöne girdiklerini ve karşıdan gelen araçla çarpıştıklarını anlatan Cihan Kahveci “bugüne kadar bu kazadır ya da değildir demedik. Zaten bunu araştıracak gücümüz de Kahveci ailesi olarak yok ancak devlet bir adım atarsa biz herşeyi vermeye hazırız” dedi.
Cihan Kahveci, “olayla ilgili kritik şeylerden biri bu olayın jandarma bölgesinde olmasıdır. Jandarma kaza yerine 2 saat geç geldi, o ara babamın arabada bulunan ve içinde çok değerli evraklarının olduğu çantası kayboldu” sözleri programa damgasını vurdu.

''BABAM HERKESİN AYAĞINA BASAN BİRİYDİ. KAYBOLAN ÇANTADA EKONOMİYİ DÜZELTECEK SİHİRLİ BİR FORMÜL VARDI''
Kaybolan çantada neler vardı sorusuna da hayli ilginç yanıtlar veren Cihan Kahveci, babasının çantasında “ekonomiyi düzeltecek sihirli bir formül” bulunduğunu iddia etti.
Turgut Özal ve babası Adnan Kahveci’nin birlikte yeni bir siyasi parti kuracaklarını ve Adnan Kahveci’nin “ekonomiyi düzeltecek bu sihirli formülü” parti genel başkanlık seçiminde koz olarak kullanacağını belirten Cihan Kahveci babasının sırlarıyla birlikte gittiğini ifade etti.

“BABAMA TAHSİS EDİLEN UÇAĞI EŞREF BİTLİS KULLANDI”
Program boyunca çarpıcı açıklamalarda bulunan Cihan Kahveci, “Babama tahsis edilen uçağı, babam kullanmadı Eşref Bitlis kullandı” dedi.

''ADNAN KAHVECİ YAŞASAYDI AKP'NİN A'SI OLMAZDI''
Adnan Kahveci yaşasaydı bambaşka bir siyasi ortam olacağını savunan Cihan Kahveci, “Babam yaşasaydı AKP'nin A'sı olmazdı. Babam yaşasaydı mali krizleri kolay atlatabilirdik” diye konuştu.

5 Şubat 1993 yılında Bolu – Gerede yakınlarında Adnan Kahveci’nin kullandığı aracın ters yöne girmesi sonucu gerçekleşen kazada aracı kullanan Adnan Kahveci, eşi Füsun Kahveci ve Adnan Kahveci'nin çarptığı otomobilin sürücüsü 24 yaşındaki Murat Demir hayatını olay yerinde, bitkisel hayata giren kızları Aslıhan Demirci de 10 gün sonra hayatını kaybetmişti. Adanan Kahveci’nin 10 yaşındaki oğlu Cihan Kahveci ise kazadan sağ kurtulan tek kişi olmuştu.

YORUMLAR