Zoom aktif kullanıcı rekoru kırıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Zoom aktif kullanıcı rekoru kırıyor
Zoom aktif kullanıcı rekoru kırıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle iş ve eğitim odaklı sohbet ve online toplantı platformlarına talep artıyor. Bu dönemde Zoom aktif kullanıcı sayısında rekor kırıyor.

Zoom aktif kullanıcı sayısı 200 milyona ulaştı
Kronoavirüs salgını nedeniyle birçok şirket uzaktan çalışma sistemine geçti. Bu süreçte şirketler, toplantılarını da online yapmaya başladı. Eğitim öğretimde de online sisteme geçilmesiyle, Zoom gibi platformlara olan talep artıyor.
 
20 ülkede 90 binden fazla okulun Zoom’u tercih etmesi, şirketlerin de Zoom kullanmaya başlamasıyla kullanıcı sayısında çok hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle son 3 aylık dönemde yükseliş yaşayan Zoom, aktif kullanıcı sayısını 10 milyondan 200 milyona çıkarmayı başardı.

Zoom bir yandan yükselişine devam ederken, bir yandan da güvenlik konusunda gündeme geliyor. Kullanıcı verilerini Facebook ile paylaştığı ortaya çıkan ve uçtan uca şifreleme uygulamayan Zoom bu konuda yoğun eleştiri alıyor. Hatta uzay sektörünün dev ismi SpaceX, çalışanları için Zoom kullanımını yasakladığını duyurmuştu. Güvenlik endişelerine rağmen, salgın nedeniyle Zoom’un kullanıcı sayısında artış yaşanmaya devam etmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR