Yummy, 12 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Yummy, 12 milyon dolar yatırım aldı!
Yummy, 12 milyon dolar yatırım aldı!

Endonezya'nın bulut mutfak girişimi Yummy, SoftBank Ventures Asia'nın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yatırım turuna Intudo Ventures ve Sovereign's Capital ile yeni yatırımcılar Vectr Ventures, AppWorks, Quest Ventures, Coca Cola Amatil X ve Palm Drive Capital katıldı. B Serisi ile birlikte Yummy'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 19,5 milyon dolara ulaştı.

Yummy'nin kurucu ortağı ve CEO'su Mario Suntanu, Covid-19 döneminde Yummy'nin işinin büyüme gösterdiğini söyledi. Yeni yatırımın da özellikle Covid-19'un devam eden etkisiyle başa çıkmak için operasyonlarını dijitalleştirmek ve teslimatları genişletmek isteyen markalar başta olmak üzere daha fazla ortak elde etmek için kullanılacağı belirtiliyor.

Güneydoğu Asya'daki bulut mutfaklarının sayısı, salgından önce de artmaya başlamıştı. Ancak gelirlerinin önemli bir kısmı için teslimatlara güvenen yeme-içme markaları için kendi mutfaklarını ve personelini işletmek, maliyet açısından sıkıntılar doğurabiliyor. Bulut mutfaklar ise işletmelerin kâr marjlarını artırmasına yardımcı oluyor.

YORUMLAR