Yeni nesil Ford Kuga Türkiye'ye geldi...

Medyaloji.net » teknoloji » Yeni nesil Ford Kuga Türkiye'ye geldi...
Yeni nesil Ford Kuga Türkiye'ye geldi...

Ford'un SUV modeli ilk etapta iki motor seçeneğine sahip olacak.

Ford’un Avrupa’da en çok satan SUV modeli olan ve geçtiğimiz yıl yeni nesline kavuşan Kuga Türkiye'ye ayak bastı. Markanın yeni tasarım dilini temsil eden araç, daha geniş iç mekanı ve yeni donanımlarıyla da dikkat çekecek.

Style, Titanium ve daha sportif karakterli ST Line versiyonlarına sahip olan yeni Ford Kuga ilk etapta iki motor seçeneği sunacak. Her ikisi de 1.5 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip olan ikilinin biri benzinli, diğeriyse dizel. İlerleyen dönemde dört tekerlekten çekiş sistemi sunan 2 litre hacimli turbo dizel ve şarj edilebilir hibrit versiyon da pazarda olacak.

Yeni Ford Kuga, 150 mm ileri-geri hareket eden kızaklı arka koltuk tasarımıyla sınıf lideri 2.sıra diz mesafesini ve esnek bagaj hacmi kullanımı imkanını birlikte sunuyor. Geniş ve ferah iç mekân özelliklerini; kablosuz şarj özelliği, 8 inçlik renkli dokunmatik ekranıyla SYNC bilgi-eğlence sistemi, premium B&O ses sistemi ve farklı sürüş modları ile tasarımı değişen 12,3 inç büyüklüğünde Dijital Gösterge Paneli gibi gelişmiş konfor donanımları tamamlıyor.

Euro NCAP tarafından en yüksek derecelendirme olan 5 Yıldız ile değerlendirilen yeni Ford Kuga; Dur & Kalk ve Trafik Levhası Tanıma Sistemine sahip Adaptif Hız Kontrol ve Şerit Hizalama Asistanı, Ford Dinamik LED Ön Far Sistemi, Göz Hizası Gösterge Paneli ve Yeni Aktif Park Asistanı gibi gelişmiş teknolojilerle üstün güvenlik sunuyor.

1.5 litre hacimli EcoBoost motor 120 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor. Üç silindirli bu ünite tek silindir kapatabilme özelliğine sahip. Benzinli Kuga sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor. Hem manuel hem de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen 1.5 EcoBlue dizel motorsa 120 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor.

 
Yeni Ford Kuga, 269.300 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatıyla Haziran ayı itibarıyla Ford Yetkili Satıcıları’nda müşterilerini bekliyor.

YORUMLAR