Yeni iPad 8 görücüye çıktı!

Medyaloji.net » teknoloji » Yeni iPad 8 görücüye çıktı!
Yeni iPad 8 görücüye çıktı!

Apple yeni giriş seviyesi iPad modelini tanıttı. İşte iPad 8 özellikleri ve fiyatı.

Apple bir süredir merakla beklenen yeni iPad modellerini nihayet tanıttı. Bu modeller içerisinde uygun fiyatlı olan 8. nesil yeni iPad’in hayli dikkat çektiğini söylemek gerekiyor.

Yeni nesil iPad tasarım olarak klasik hatlarıyla karşımıza çıkıyor. yani üst ve altta kalın çerçeveler, home tuşu aynen varlığını koruyor. A12 Bionic yonga setiyle gelen tablette 6 çekirdekli CPU’ya 4 çekirdekli bir GPU eşlik ediyor.

Apple yeni iPad modelinin A12 Bionic yongası sayesinde normal bir tabletten çok daha güçlü olduğunu iddia ediyor. Klavye ve iPencil desteğiyle gelen tablette 10.2 inçlik ortalama bir ekran yer alıyor.

Yeni iPad modelinin en can sıkıcı noktası ise sadece 32GB’lık dahili depolama alanı sunuyor olması. Neresinden bakarsanız bakın bu devirde 32GB’lık bir cihaz sunmak pek mantıklı bir karar değil. Elbette tabletin 128GB’lık versiyonu da mevcut. Fakat dahili depolamayı 128’e yükselttiğiniz anda fiyat da resmen uçuşa geçiyor.

Apple her zaman olduğu gibi yine wi-fi ve hücresel erişim desteğine sahip iki farklı model üretmiş. Fakat artık hücresel erişim desteğine sahip modellere çok fazla talep olmadığı da bir gerçek. Sonuçta insanlar telefonlarındaki interneti her türlü cihazıyla paylaşabiliyor.

 Bu tabletin ülkemizdeki başlangıç fiyatı da 3199 TL.

YORUMLAR
En çok okunan haberler