WPP ve Nvidia'dan işbirliği

Medyaloji.net » iş dünyası » WPP ve Nvidia'dan işbirliği
WPP ve Nvidia'dan işbirliği

WPP ve Nvidia üretici yapay zekâ kullanımıyla reklam oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

Dünyanın en büyük iletişim gruplarından WPP, üretici yapay zekâ kullanımıyla reklam oluşturmak için çip üreticisi Nvidia ile işbirliğine imza attı.

WPP’nin yeni içerik motoru Computex Taipei’de Nvidia CEO’su Jensen Huang tarafından tanıtıldı. Huang’ın gösterdiği demoda WPP’nin çölde ilerleyen bir arabanın gerçekçi görüntülerini oluşturduğu görüldü.

Üretici yapay zekânın pazarlama evrenini inanılmaz hızla değiştirdiğini söyleyen WPP CEO’su Mark Read, söz konusu teknolojinin markaların ticari kullanım amaçlı içerik oluşturma yöntemlerini dönüştüreceğini ifade etti.

WPP’ye göre platform, WPP bünyesindeki yaratıcı ekiplerin Adobe ve Getty Images gibi kuruluşların içeriklerini üretici yapay zekâyla entegre ederek, daha verimli ve geniş ölçekli reklam kampanyaları üretilebilmesine olanak tanıyacak. Bu sayede şirketlerin video ya da görsel gibi büyük hacimli reklam içerikleri daha özel ve sürükleyici hale gelebilecek.

Yapay zekâ destekli içerik motoruyla, Huang’ın sunduğu çölde ilerleyen araba Londra’da bir caddeye yerleştirilebilecek ya da Brezilya pazarına yönelik olarak Rio de Janeiro’da resmedilebilecek. Kampanyalar farklı pazarlar için hızla uyarlanabilecek, Facebook ya da TikTok gibi farklı dijital kanallar ve kullanıcıları için de özelleştirilebilecek.

WPP, yeni platformun, insanların bağlantısız araç ve sistemlerden gelen farklı verileri kullanarak manuel yüzbinlerce içeriği manuel oluşturabilmesini sağlayacağını, halihazırda kullanılan yöntemlerden daha iyi performans sergileyeceğini açıkladı. Bir diğer deyişle, yeni teknoloji sayesinde aynı iş çok daha küçük yaratıcı ekiplerle yapılabilecek.

YORUMLAR